Attesz88 Creative Commons License 2018.07.03 0 0 24910

Ebben maximálisan egyetértek veled. Mi is hitelből újítottuk fel részben a házat, persze a végére nem lett elég a felvett összeg. Egy éve lett kifizetve az utolsó törlesztő. Azóta összejött annyi pénz, amiből az elmaradt dolgok jó részét megcsináltuk.

Az egyik barátom most vett fel 30 millát vásárlásra és felújításra. Mondtam is neki, hogy nem normális. Most havi 180 a törlesztője, ez valószínű nem sokáig marad ennyi hanem több lesz és mindezt 20 évig fogja fizetni. Persze azzal védekezett, hogy jó a fizetése és simán tudják fizetni. Mikor megkérdeztem, hogy ha 50-60 000-el nőne a törlesztő, akkor is simán menne, elkezdte magyarázni, hogy annyival úgy sem fog, meg nem értek hozzá.

Én elhatároztam, hogy többet nem veszek fel hitelt és akinek csak tudom megpróbálom felnyitni a szemét, hogy gondolja át, tényleg szüksége van e rá. 

A 200 000-es kanapét, meg félmillás tv-t hitelre vevő emberekről meg inkább nem is mondok semmit. Van nálunk a családban is ilyen. Annyi fajta hitelük van, hogy már követni se tudják. Kifizetni sose fogják tudni, illetve mindig jön egy újabb hihetetlen ajánlat, amire muszáj újabbat felvenni vagy a régieket megvariálni, amiből persze mindig ők jönnek ki szarul, mert bedőlnek a banki ügyintézőnek. Próbáltunk többen is segíteni nekik, de teljesen reménytelen. Az az egy szerencséjük van, hogy a gyerekük nélkül az ingatlanra nem tudnak felvenni semmit, mert már rég a híd alatt lennének.  

 

Előzmény: murray (24908)