Törölt nick Creative Commons License 2018.07.02 -3 0 230069

Csalódott vagyok. 

Két hete vettem egy Scott Speedster 20-as bringát.

Vásárlás előtt sokfelé érdeklődtem, hogy mi a helyzet a 100 kiló fölötti súlyommal, budapesti utakkal, elbírja e kettőt együtt egy mai országúti. Mindenhol azt mondták, hogy természetesen, ez nem okozhat gondot.

A héten vittem volna a szervizkönyvben előrírt 100-300km közti ellenőrzésre. Volt pár kisebb nyolcas már a felniben így két hét alatt, de nem tűnt vészesnek. Ma elmentem Vácra, majd haza. Már toltam a biciklit, a házunktól pár lépésnyire, mikor egy olyan csattanás(?) hallattszott hátulról, mint amikor eltörik egy küllő és a hátsó kereket blokkolta a fék.

Néztem, küllőkön semmi látványos eltérés, mi a franc lehet?

Na mindegy, hazavonszoltam, újra átnéztem, megnyomkodtam óvatosan a küllőket, az egyik kiesett a helyéről...

Csodás. O.K., garanciális probléma (talán), de ezek után hogy merjek mégegyszer ráülni? Mi a biztosíték, hogy legközelebb nem valahol 50km-re a lakástól, a puszta közepén törik el a következő???

 

És persze ilyenkor már hol reklamáljak, hogy de én megmondtam, hogy budapesti utak és nem vagyok egy könnyű darab??? Kidobtam 300 (ha mindent beleszámolok, amit most a bicikli miatt költöttem, akkor 400) ezer forintot és most gyakorlatilag mehet a kukába. Hurrá... :(