isabellee Creative Commons License 2018.06.21 -1 0 267427

Az van, hogy teljesen mindegy, kinek a gyereke lesz okos és kinek buta, mert az okos rájön dolgokra és megtanítja a többi okost.

 

Szerintem nem mindegy. Majdnem mindenki arra hajt, es azert dolgozik, hogy az o gyerekenek legyen a legjobb helyzete az eletben. Egyes szulok kepesek az ovodas gyerekeiket beiratni 10 dologra, mert azt hiszik, hogy ezzel jelentosebb elonyhoz jutnak az eletben.

 

Mi van a "survival of the fittest" evolucios eszmevel? Nem arrol van szo, hogy mindenki kuzd egymas ellen az eroforrasokert?

 

Arról beszélsz, hogy ha kitesszük az embereket a lakatlan szigetre minden nélkül mi lesz, majd arról, hogy ha te gazdag vagy akkor jobb helyekre be tudod nyomni a gyereket tanulni.

 

A szigeten elobb-utobb kialakul egy maihoz hasonlo tarsadalom. A "tudo" emberek meg akarjak szilarditani a csaladjuk poziciojat, es arra torekednek, hogy a gyerekeiknek jo helyzetuk legyen.

 

De nézzük ezt teremtésmese aspektusban: ha egy gyerek nem emberek között nő fel, akkor állatias lesz, állathangokkal kommunikál, harap, stb.

 

Ha az evolucio igaz, akkor miert tortenne ez? Az evolucio nem azt jelenti, hogy az ember az evolucio miatt joval okosabb az allatnal, es tobb dolgot tud kitalalni? - nem az atadott tudas miatt, hanem az evolucios szint miatt.

Előzmény: Perzsian (267423)