Elminster Aumar Creative Commons License 2018.06.18 0 0 1191

"Felvetések hangzanak el, h a kibaxott sok abortuszt miként lehetne csökkenteni."

 

Miért akarod csökkenteni????

 

Miért jó az, ha az ember a biológia által meghatározott lehető legnagyobb számban elárasztja ezt a véges erőforrásokkal rendelkező sárgolyót?

Ugyanis a technológiánkkal már a legtöbb olyan "népességszabályozó" dolgot kiküszöböltük, amelyek természetes módon kordában tartják egy populáció egyedszámát. Ilyen fékek nélkül viszont az ember biológiailag képes arra, hogy végletekig túlszaporodjon és sáskaként kifosztva a szerencsétlen Földet, végül összeomoljon a vircsaft. A XX. században éppen ez volt a legnagyobb minket fenyegető veszélyforrás: a túlnépesedés.

Úgyhogy még egyszer megkérdezem: mi a búbánatos feneség jó abban, ha sok az ember?

 

 

 

(Hogy megválaszoljam a saját kérdésemet, én ismét visszajutok az alaptalan vallási világképhez: "27 Megteremtette Isten az embert a maga képmására, Isten képmására teremtette, férfivá és nővé teremtette őket. 28 Azután megáldotta őket Isten, és ezt mondta nekik Isten: Szaporodjatok, sokasodjatok, töltsétek be a földet, és hajtsátok uralmatok alá! Uralkodjatok a tenger halain, az ég madarain és a szárazföldön mozgó minden élőlényen!" Azaz a nemlétező isten által utasításba van adva, hogy az ember szaporodjon, mint a nyulak, és egyúttal igázza le az egész Földet, hiszen az emberi lény fontosabb és értékesebb minden másnál.)

Előzmény: Törölt nick (1190)