benikene Creative Commons License 2018.06.17 0 0 25674

Sziasztok! Első sörömet főztem otthon (http://serneveles.hu/sor/receptek/ipa) június 9. én főztem le , s hűtöttem 20 fokra. Élesztőt beleraktam az előírtak szerint. Erjesztővödröm 33l es de csak negyedig volt tele, nem kotyogott a kotyogó, de 3 nap után szép habos volt. tegnap összeesett a habja és le is szedtem a megbarnult habot és leszedtem az edény széleiről az élesztőt. Kezdetleges fajsúlyt nem mértem mert nem tudtam kikor kell de most a fajsúlya:1040 tegnap: 1040- nem változott 1 nap alatt. A kérdés az hogy normális e az hogy ha leveszem az erjesztő vödör tetejét olyan büdös szaga van mint ha orrba vernének (kicsit savas szaga van), nem lehet kibírni. Megromlott? Ez normális ? Mit csináljak most? Mit csináljak másképp következőnek?A recept alapján most a hidegkomlózás szakaszának kéne jönnie, ennek ugyan abban az edényben kéne történnie? Nagyjából valaki le tudja hogyan zajlik a hidegkomlózás?Válaszokat előre is köszönöm!