ágiwall Creative Commons License 2018.06.17 0 0 18685

Egy FB csoportból másoltam, Kartago által szervezett fakultatív programok: 

 

MALLORCAI MAGYAR NYELVŰ SZERVEZETT KIRÁNDULÁSOK

A felsorolt magyar nyelvű kirándulások 2018. JÚNIUS 16 - SZEPTEMBER 27 KÖZÖTT HETI TURNUSOKBAN GARANTÁLTAN INDULNAK!!!!

JELENTKEZNI LEHET ITT ÜZENETBEN, VAGY
NOVÁK BARNA (+34634324305 számon, whatsapp is).
A hotel / szállás megadásával megmondjuk, PONTOSAN mikor és honnan indulnak a buszok.

TÁJÉKOZTATÁSUL: a reggel induló kirándulások 8:30-9:00 között, a délutániak 13:30-14:00 között, az estiek 19:30-20:00 között indulnak.

50% GYEREKKEDVEZMÉNY 2-12 ÉV KÖZÖTT!

A KÍVÁNT PROGRAMRA KÉRJÜK, ELŐTTE NAP LEGKÉSŐBB DÉLIG JELENTKEZZENEK a megadott elérhetőségen.

DÉLI partos vendégeknek (Palma környéke 25 km-es körzetben)

BARLANGTÚRA (szombat délután)

A félnapos kirándulás a sziget második leglátogatottabb nevezetességéhez vezet el bennünket, a „cseppkőbarlangok királynőjének” is nevezett Sárkánybarlangba (Coves del Drac).

Az út első megállója a Perpiel gyöngybolt Manacor városa előtt, ahol óriási választékban tekinthetjük meg a sziget egyik leghíresebb termékét, a mallorcai gyöngyöket. Természetesen vásárolnunk is lehet a különféle gyöngyökből (MAJÓRICA, PERLAS ORQUÍDEA termékeiből). A boltban a gyártás fő mozzanatait is elleshetjük, a műgyöngyök összetétele azonban hétpecsétes titok marad! Továbbutazás Porto Cristo városába, amelyet fekvése miatt „mediterrán fjord“-nak is neveznek. Itt lakik a sziget leghíresebb sportolója, Rafael Nadal teniszcsillag is. Szabadidő után belépés a Sárkánybarlangba (Coves de Drach). A kb. 1500 méteres, kiépített barlangséta után hangulatos koncert a barlang legnagyobb termében, ahol a muzsikusok a Martels-tavon zenélnek nekünk kivilágított csónakokon. Koncert után hajókázási lehetőség a barlangtavon, majd hazautazás.

Idén ennek a programnak a keretében a barlanglátogatás helyett lehetőség van meglátogatni a Rafael Nadal teniszakadémiát, ahol megtekinthetjük a jelenleg világelső teniszező trófeáit, teniszütőit, a sportmúzeumot, kipróbálhatjuk a sportszimulátorokat.

Ára: 44 € Barlanggal
Ára: 51 € Rafa Nadal központtal

SZIGETTÚRA (vasárnap, egész napos)

A szigettúra a legátfogóbb mallorcai túránk, amelyen az UNESCO világörökségének számító Tramuntana-hegység legszebb és leghíresebb helyeit mutatjuk be.

Az első megállónk Chopin híres városa, amely a sziget egyik legszebb fekvésű települése, Valldemossa. Itt teszünk egy kellemes sétát, megismerkedünk Valldemossa nevezetességeivel, megkóstolhatjuk a helyi finomságokat. Utána busszal továbbhaladunk a tengerparti úton és megállunk Ludwig Salvator főherceg egykori birtokánál (Son Marroig), a Lyukasszikla-kilátónál (Sa Foradada). Deià érintésével buszunkkal leereszkedünk a Narancsfák-völgyébe, majd Port de Sóller kikötőjében hajóra szállunk. A hajóút a sziget legszebb tengerpartja mellett visz bennünket, majd kb. ötven perc hajókázás után megérkezünk Sa Calobra öblébe. Itt ebédszünet vár ránk, illetve fürdőzési lehetőség az öbölben, séta a Torrent de Pareis szurdokvölgyben. Délután Antonio Parietti látványos, festői szerpentin útján indulunk hazafelé úgy, hogy még megállunk a legszebb kilátóhelyeken.

Ára: 65 €

ESTI PALMA városnéző séta, hajókázással (hétfő este)

Az esti városnéző sétánk három részből áll. Az első felében gyalog bejárjuk a főváros legfontosabb nevezetességeit a pálmafákkal övezett tengerparti sétányon (Katedrális, Almudaina-palota, Parittyavető szobra, Király kertje, La Lonja), majd busszal végigjárjuk a Paseo Marítimo tengerparti promenádot, amely az éjszakai élet központja, megmutatjuk a legfontosabb szórakozóhelyeket. A kirándulás harmadik részében pedig kétszintes sétahajóra szállunk, kihajózunk a Palma-öbölbe, majd latin zene és koktélok mellett gyönyörködhetünk a város fényeiben és a luxushajókban.

Ára: 35 €

FORMENTORI túra (kedd, egész napos)

A formentori kiránduláson a sziget északi részét mutatjuk be, amely a mallorcai turizmus bölcsője. Itt épült 1929-ben az a luxusszálloda (Hotel Formentor), amely először vonzotta Mallorcán vidékre is az utazni vágyó gazdagokat. Mi ennek a szállodának a tengerpartján strandolunk, így fürdőruhát ide is hozzunk magunkkal.

Kirándulásunk első megállója a bőrgyártásáról híres Inca, amely a sziget harmadik legnagyobb városa. Itt vásárlási lehetőség nyílik az egyik szép bőrmanufaktúránál. Tovább folytatjuk az utunkat észak felé, majd megállunk Alcúdia városában, ahol ezen a napon mallorcai vásár van. Utunk következő megállója Port de Pollença kikötője, ahol kétszintes hajóra szállunk. A Pollença-öblöt átszelve érjük el a Formentor-félsziget leghíresebb strandját. Fürdőzés a Hotel Formentor strandján, a „milliomosok strandján“ (Cala Pi de Formentor). Strandolás után megállás az Es Colomer (Vadgalamb-szikla) 232 m magas kilátójánál, amely a sziget legszebb kilátója. A félsziget szerpentinjein leereszkedve indulunk hazafelé.

Ára: 42 €

Mallorcai borpince látogatás Es Trenc stranddal (szerda, egész napos)

Idei új, egész napos programunkon meglátogatjuk Mallorca egyik legdinamikusabban fejlődő borpincészetét és a sziget legnépszerűbb strandját.

A BODEGAS VI REI (Király bora) pincészet 85 hektáron működik, ahol az ismert nemzetközi fajtákon kívül őshonos, mallorcai fajtákból is készítenek valóban „királyi” nedűket. A pincelátogatáson dűlőtúrán veszünk részt kisvonattal, majd 3 féle bort és helyi olívaolajat kóstolunk meg. Utána elutazunk Es Trenc strandjára, amely Mallorca legnépszerűbb, kitűnő fekvésű, érintetlen homokos strandja. A strandon fürdőzési lehetőség.

Ára: 50 €
……………………………………………………………………

Szigettúra a KELETI partos vendégeknek (szombat, egész napos)

A szigettúra a legátfogóbb mallorcai túránk, amelyen az UNESCO világörökségének számító Tramuntana-hegység legszebb, leghíresebb helyeit mutatjuk be.

A keleti régiót nyugati irányban átszelve buszunkkal festői városok mellett haladunk el (Manacor, Petra, Sineu, Inca városa). Az első megállónk a sziget védőszentjét őrző Lluci-kolostor. Itt található a Fekete Madonna (Sa Moreneta) szobra, akitől a hagyomány szerint kívánhatunk valamit. Majd folytatjuk az utunkat a Tramuntana-hegység szerpentin útjain a Calobra-öböl felé. Az öbölben ebédszünet vár ránk, illetve fürdőzési lehetőség, séta a Torrent de Pareis szurdokvölgyben. Pihenő után kétszintes hajóra szállunk. Hajóutunk a sziget legszebb tengerpartja mellett visz bennünket, majd kb. ötven perc hajókázás után megérkezünk Port de Soller öblébe. Az öbölbe érve hangulatos villamosra szállunk, majd kb. 20 utazás után Sóller városába érkezünk. Innen a híres nosztalgia vonattal indulunk Palma felé, csodálatos narancskertek mentén, alagutakon keresztül. Palma elővárosába érkezve buszunkkal visszatérünk a szállásunkra.

Ára: 79 €

Esti Palma városnéző séta, hajókázással KELETI partos vendégeknek (hétfő, esti)

Az esti városnéző túránk három részből áll. Az első felében gyalog bejárjuk a főváros legfontosabb nevezetességeit a pálmafákkal övezett tengerparti sétányon (Katedrális, Almudaina-palota, Parittyavető szobra, Király kertje, La Lonja), majd busszal végigjárjuk a Paseo Marítimo tengerparti promenádot, amely az éjszakai élet központja, megmutatjuk a legfontosabb szórakozóhelyeket. A kirándulás harmadik részében pedig kétszintes sétahajóra szállunk, kihajózunk a Palma-öbölbe, majd latin zene és koktélok mellett gyönyörködhetünk a város fényeiben és a luxushajókban.

Ára: 40 €

Formentori kirándulás a KELETI partos vendégeknek (kedd, egész napos)

A formentori kirándulásunkon a sziget északi részét mutatjuk be, amely a mallorcai turizmus bölcsője. Itt épült 1929-ben az a luxusszálloda (Hotel Formentor), amely először vonzotta Mallorcán vidékre is az utazni vágyó gazdagokat. Mi ennek a szállodának a tengerpartján strandolunk, így fürdőruhát ide is hozzunk magunkkal.

Kirándulásunk első megállója Alcúdia városa, ahol ezen a napon mallorcai vásár van. A vásárban kedvünkre nézelődhetünk a gazdag mallorcai portékák között. Utunk következő megállója Port de Pollença kikötője, ahol kétszintes hajóra szállunk. A Pollença-öblöt átszelve érjük el a Formentor-félsziget leghíresebb strandját. Fürdőzés a Hotel Formentor strandján, a „milliomosok strandján“ (Cala Pi de Formentor). Strandolás után megállás az Es Colomer (Vadgalamb-szikla) 232 m magas kilátójánál, amely a sziget legszebb kilátója. A félsziget szerpentinjein leereszkedve indulunk hazafelé.

Ára: 52 €

……………………………………………………………………

Szigettúra az ÉSZAKI partos vendégeknek (kedd, egész napos)

A szigettúra a legátfogóbb mallorcai túránk, amelyen az UNESCO világörökségének számító Tramuntana-hegység legszebb, leghíresebb helyeit mutatjuk be.

Az északi régióból dél felé haladva buszunkkal festői városok mellett haladunk el (Alcúdia, Pollença, Campanet, Inca városa). Az első megállónk a sziget védőszentjét őrző Lluci-kolostor. Itt található a Fekete Madonna (Sa Moreneta) szobra, akitől a hagyomány szerint kívánhatunk valamit. Majd folytatjuk az utunkat a Tramuntana-hegység szerpentin útjain a Calobra-öböl felé. Az öbölben ebédszünet vár ránk, illetve fürdőzési lehetőség, séta a Torrent de Pareis szurdokvölgyben. Pihenő után kétszintes hajóra szállunk. Hajóutunk a sziget legszebb tengerpartja mellett visz bennünket, majd kb. ötven perc hajókázás után megérkezünk Port de Soller öblébe. Az öbölbe érve hangulatos villamosra szállunk, majd kb. 20 utazás után Sóller városába érkezünk. Innen a híres nosztalgia vonattal indulunk Palma felé, csodálatos narancskertek mentén, alagutakon keresztül. Egyórás út után Palma elővárosába érkezünk, ahol buszunkkal visszatérünk a szállásunkra.

Ára: 79 €

Előzmény: ctomi2 (18575)