segédszínész Creative Commons License 2018.06.17 0 0 8822

T. azigazmondó!

 

Maga igazolni látszik az önről kialakult véleményemet...

 

Megtalált, vagy valakitől megkapott egy, a Baumaghoz kisértetiesen hasonló ügyet befejező jogerős ítéletet, és az abban nevesített jogszabályi hivatkozásokat a tudatlan károsultak és azok jogi képviselői előtt utólag úgy próbálja lobogtatni, mintha az abban olvasható "felfedezés" (mármint a szakkifejezések jelentéstartalma) a sajátja lett volna már kezdettől fogva.

 

Én elismerem, hogy -különösen önnel szemben- tudatlan vagyok, de kikérem magamnak, hogy a kezdeti tudatlanságomat a maga folyamatos okitó posztjainak válasz nélkül hagyását követően úgy rója fel nekem, mintha minden nevelési célzata ellenére én és a velem együtt hallgató társaim reménytelenül fejlődésképtelenek lennénk. 

Nem célom, hogy a kifejezett szereplési vágya teljesülése érdekében vitába szálljak önnel, de tartalma szerint elemzem utóbbi, a korábbiakhoz hasonlóan mindenkivel szemben lekezelő írását:

 

"Befejezett bűncselekményről" beszél, mely maga szerint eleve nem provokálhat vitákat."

 

A Baumag-ügyben költségvetési csalás és más bűncselekmények miatt évekkel ezelőtt jogerős ítélet született, melyet tetszik-nem tetszik alapon tudomásul kell venni,mint ahogyan azt a jogi alapvetést is, hogy ugyanazon cselekményért ugyanazon személyek ellen nem lehet még egyszer semmilyen új cím alatt sem újabb pert kezdeményezni. 

Miért hegyezi hát a zabot vitákat remélve és provokálva, és lovagol folyton azon, amit bíró is megjegyzett, nevezetesen: ha az ügyész nem emelt vádat (a bíró által felismert) elkövetett csalás bűntette miatt, úgy ő abban a tárgykörben senkit nem ítélhet el. (Az ön kirárólag csak a csalásra épített elképzelése pedig pre iudicata lenne.) A bíró ezen kifejezésével igazolta az ön gondolatait, mégsem kapott öntől egy dícséró szót sem. Önnek honnan származna több joga, mint a bírónak, hogy csalás bűntette miatt mégis vádat remél emelni a már egyszer elítélt személyek ellen?

 

Hónapok óta mást sem hallani öntől, mint hogy csalás miatt kell eljárást kezdeményezni! Miért tagaja hát mégis, hogy vitát szeretne kezdeményezni egy befejezett, és jogerősen elítélt bűncselekmény miatt, ha maga is tudja, hogy egy ilyen szándék az értelmetlen és céltalan vitán túl az sehová sem vezethet .

 

Hiába ALAPÉRTELMEZEK én bármit is másképp a jogerős ítélet után!

 

Azt írja, hogy nem csalódott ember, mert valamennyi, magán kívül  számításba vehető károsulttól, a Quaestosokat is beleértve, a felkészületlenségükből fakadó tudatlanságuk miatt nem is volt elvárható a tisztánlátás. Vagyis eleve tudta, hogy vagy csak buta, megalázó reagálásokkal lesöpörhető válaszok érkezhetnek, vagy önnel egyetértő, mely különösen hízelgő lett volna a maga számára.

 

De hát a "tudatlan károsultak" mégsem adtak buta válaszokat, dícsérni pedig bármely ok miatt nem látták értelmét, így inkább hallgattak.  Hofi szavaival élve: "Nem dícsérem, mert nem is lehet...."

 

A tagadása ellenére a nyilvános dícséret elmaradása mégis felháborította, és ezért ismételgethette egyre fokozódó hangsúllyal a 15-18 évvel ezelőtt elkövetett állítólagos korrupt magatartásokat csak annyi bizonyítékkal a kezében, hogy mindennek és mindenkinek meg volt az ára.

 

Annyi tudás birtokában, mint amennyivel el akar itt mindenkit kápráztatni, a valódi "segítő szándékát" bizonyítandó, magának egyedül kellett volna kézbe vennie az érdekképviseleti oldalt, és nem engedni még kicsirázni sem, hogy a jogászok -egymással is összebeszélve- az alapos felkészültségük ellenére is  károsult-ellenes beadványokat fogalmazzanak meg. 

 

Mit jelenthet az, hogy ön és tásai kezdettől fogva próbál segíteni az arra érdemeseknek? Mikorra teszi ezt kezdeti időpontot? 1995-re, 2003-ra vagy a már hivatkozott jogerős ítélet szövegének megismerése időpontjára? Nem mindegy ugyanis, hogy a jelenlegi tudása kezdettől fogva való, vagy időközben csipegette össze azokat.

 

Egyáltalán, miben nyilvánult meg eddig ez a határtalan és önzetlen segítő szándéka?

 

Azért voltam bátor öntől kérni utmutatást az ön által egyedül kecsegtetőnek tartott, csalásra alapított eljárás sikeréről, mert ön az, aki annyira bízik ebben, az érdekképvisletek közül pedig a budapesti végelszámolással megszünt, a volt budaörsi pedig baráti társasággá alakult át minden érdekképvisleti tevékenység nélkül.

 

Igaza lehet, csak ellenkező előjellel! A szinte kritizálhatatllan modorára, stílusára senki nem volt vevő, az a magát jószándékunak és értelmesnek  mutató igazmondótól elhatárolódást, vagy minimum távolságtartást eredményezett. Ezért is nem találhatott partnet a tv.-s szerepléséhez sem.

 

A károsultakat valóban az érdekelné, hogy mikor kapják vissza a bármilyen módszerrel elsíbolt pénzüket...

 

És én is visszakérdezek: Az utóbbi három-négy hónap gittrágásán, és a kizárólag szóban hangoztatott segítő szándékon kívül, de különösen 1995, 2003, vagy a jogerős ítélet megszületésétől számítva "ÖN MIT TETT EZÉRT?"

 

Nagyon aktuálisnak tűnik Jégkockácska 2017. 12-02-án 8248 sorszámon megjelent korábbi írása tartalma, melynek lényege:

                  "Minden elmélet annyit ér, amennyit a gyakorlatban meg lehet belőle valósítani."

                   "Csak ők tudják, mire jó ez nekik, merthogy a pénzüket elvesztett, kisemmizett szerencsétlen idős emberek nem mennek vele semmire, ebből egy

                    fillérjük nem fog megtérülni, az biztos.  Azonkívül, hogy a "tudós", magukat hihetetlen szellemi és erkölcsi magaslatokba képzelő, ezért másokat

                    lenéző  hordó szónokok állandóan megalázzákőket a tudatlanságuk fricskázásával, eddig mást sem láttunk tőlük."

 

T. azigazmondó!

Nem, várok öntől semmilyen reagálást csak azért, hogy továbbra is tetszeleghessen legalább saját maga előtt, mert tudom, hogy a más sokszor megtárgyalt, az alapértelmezéseken és a sehová nem vezető, kizárólag a csalásra alapított eljárást kezdeményező gondolatain kvül nem tud újat mondani, a gumicsont rágásába pedig már megkopott a fogunk. 

 

Legyen sikeres a bármikori tv.-s szereplése, és ha sikerült úrrá lenni a felháborodásán, úgy legyen szerencséje a gyűlölettől is megtisztulni, megszabadulni. És ne törődjön a hozzám hasonló tamáskodó csepűrágókkal: Indítson egyedül pert kizárólag csalásra alapítva B.L., vagy bárki más ellen, és vigye sikerre a korrupcióval gyanúsítható személyek elleni harcát is.

Senki nem fogja elvitatni, és irigyelni kizárólagos tudásának köszönhető sikerét, eredményét. Az lesz az igazi elismerés az ön számára. Hajrá M.o. Hajrá azigazmondó!