Freedom of mind Creative Commons License 2018.06.15 -2 0 176338

A Norda igazából csak szükségmegoldás, ha túl kemény, sós, vagy más szempontból nem felel meg a kávéfőzéshez. 
Nem tudok róla, hogy sokan használnának BWT szűrőket. Akit nem zavar a vízkő és általában véve az oldott anyag tartalom, csak a víz ízén akar javítani, hasonló működésű szűrőket töredék áron kaphat. Amiről a BWT igazán ismert az a vízlágyító berendezései. Azok viszont nem az ivóvíz kezeléshez valók, hanem a vízvezetékeket, vízmelegítőt, stb. védik a vízkövesedéstől. 
A sörfőzésnél nem a pH a lényeg, hanem alapvetően fontos a tiszta, ásványi anyagoktól mentes víz. Ahol ez nem elérhető megfelelő mennyiségben vagy minőségben, ott a sörgyárak vízdesztillálót üzemeltetnek.
A desztillált/Ro/esővíz víz pH-ja mindig a savas irányba tolódik el, mert a levegőből beoldja a CO2-t.

Előzmény: Janek__ (176335)