segédszínész Creative Commons License 2018.06.15 0 0 8820

Tisztelt azigazmondó!

 

Ön egy posztban is előadhatta volna mindazt, amit heteken keresztül vitákat provokálva és remélve csurgatott a fórumozók előtt.

Legnagyobb csalódottságára és felháborodására azonban senki nem szállt magával vitába, így nem tudta tovább fényezni "salamon tökeit".

Észre kellett volna vennie, hogy a fórumozók megérthették új látásmódját, következtetéseit, de vélhetően nem azonosultak a gyűlölettől túlcsorduló, mindenkit egyformán korbácsoló vagdalkozásaival. 

Ez nem azt jelentheti, hogy a károsultak keblükre ölelnék a cégbírót, Balázst, a pénzügyi felügyelet és hatalmi szervezetek Ön által megnevezett embereit. Egyszerűen csak arról lehet szó, hogy a megalapozottan kritikus de túlzottan sértő mondatai lényegével egyet értenek ugyan, viszont nem azonosulnak a modorával, és határozott, bizonyítottan elérhető cél kitűzése hiányában felesleges szócséplésnek tartanának minden írásos reagálást. 

 

Én két egyesületnek is tagja voltam, de tudtommal egyik egyesület sem indított pert párhuzamosan a felszámoló által kezdeményezettel, míg az egyéni pereskedők ügyét pedig összevonták a nagy perrel. 

Egy-egy pernek az esetek döntő többségében egy győztese lehet. Az Ön megközelítése szerint a vesztes fél ügyvédje mindig aljas, felkészületlen, a Baumag-ügyben korrupt, szándékosan félrevezető, anyagi haszonleső, sőt egymással is összejátszva kimondottan a károsultak hátrányára csűrték-csavarták a dolgokat.

 

Kérem, hogy engem ne szólítson meg ismét, mert stílusa a mondanivalója tartalmától függetlenül nagyon távol áll tőlem, mely hangnemben nem kívánok Magával szóba állni, különösen pedig ebben a hangnemben vitatkozni.

 

A megközelítése lényegét megértettem, de nem az Ön és az én véleményem itt a döntő, hanem az, hogy van-e bármilyen jogcíme, lehetősége bárkinek arra, hogy a Baumag-ügyben egyéni, vagy pertársasági formában eredménnyel kezdeményezhessen bármilyen eljárást, és annak eredményeként egy "senkivel sem összejátszó" jogi képviselő révén, a törvényi szakkifejezéseket valós jelentéstartalmuk szerint értelmezve, a lényeget nem elhallgatva sikerrel képviselje megbízója érdekeit.

 

Javasolom, hogy csak akkor jelentkezzen újra, ha már ismeri a tv.-s szereplése időpontját, de addig is, és különösen akkor tegyen szűrőt a szájára. 

Nehezemre esne, ha a Baumag-károsultak ügyében a lényeget érintően igazat mondó személytől annak stílusa miatt el kellene határolódnom, mert az én nevemben is az eddig megismert hangon senki ne nyilatkozzon! Ne hozzon rám és jobb sorsra érdemes károsult társaimra szégyent gyalázatos mondataival. 

 

A Baumag-ügyben Maga által okkal kritizált személyekről alkotott lesújtó véleményét az "átmenetileg" vesztes fél részéről emelt fővel, de nem kocsmai stílusban is ki lehet fejezni.

A tv.-s szereplés előtt zárkózzon be a fürdőszobájába, és tartson stílusgyakorlatokat ezen intelmem szellemében. 

 

Azt már nem kérem, hogy adjon útmutatást egy esetleges per Ön által sikeresnek vélt vitelére, jogalapjára, mert ilyen tanácsadástól, útmutatástól már korábban határozottan elzárkózott.