viking star Creative Commons License 2018.06.12 -1 0 126009

Ez igaz, de a cikk datálása nem hazudik.

1985 február. Megvan a teljes újság. A SIRÁLY-III selejtezése ugye 1986 szezon vége. Ez is megvan fixen. A jó nyomozó a "kizáró vagy" elvén próbál mozgolódni. Melyik lehet még? A SIRÁLY-I, lyukkal az oldalán.

Igen, de akkor miért írna egy sokak által utált, szenzációhajhász megbolondult firkász úgy hazugságot, hogy kettest ír oda az evidens paradicsomi egyes helyett? Miért találná ki a kettes számot, ha az általa ismeretlen egyesi balesethez akar hozzácsapódni? És itt jön be a "kizáró vagy".

 

Nyilván ezzel nem azt akarom mondani, hogy ami az újságban adott datálással megjelenik, az készpénz. Csak azt, hogy van akkora értéke egy dátum alatti hablatynak, mint egy hablaty alatti hablatynak. És ha ki tudunk zárni fix alatti hablatyokból kikövetkeztetett fix hablatyokat, akkor a kevesebb hablatyból könnyebb rátalálni a nem hablatyra, mintha a temérdek hablatyból akarnánk egyetlen olyat kiválasztani, amiről tudjuk hogy hablaty, de örülünk neki, mert csak egy van belőle. 

Mindegy, én megyek aludni. Egyébként sem értem, miért érdekel egy olyan hajótípus, melyet soha nem láttam élőben működés közben.

 

(Szentpéterváron három még üzemel, ki szeretne topiktalit?)

 

Előzmény: gumidani (126008)