Ulrich_von_Lichtenstein Creative Commons License 2018.06.12 -2 0 7769

Újra megnéztem a 2011-ben elmentett képeket. Tényleg érdemes lesz feltenni őket a blogra, mert védőfelszerelés tekintetében - határozottan - szembetűnő a különbség. Egy hasonló trend látható a Szablya Iskolájánál is. Érdekes lenne tudni a változás okát, indokait.

Pár tavalyi hozzászólás.

"2010-ben Hidán Csaba edzésein gyakorlatilag teljes védőfelszerelés volt és fa szablyák. Mindenféle furán kinéző, de jól védő nemezvértek, rohamsisakra applikált fejvédelem, stb. Az egyetlen nagy hiányosság az volt, hogy jó pár nemez fejvédő (én csak busóálarcnak csúfoltam :) ) a szemet teljesen szabadon hagyta, mert Csaba nem szerette, ha bármi korlátozza a látását. Ennek meg is lett az eredménye.

Ezt leszámítva a korhoz képest "teljes HEMA" védőfelszerelésre törekedtek, gondolom anyagi okai voltak, hogy miért nem volt rendes fejvéd.

Az edzés is frappánsan volt felépítve. Az első páros gyakorlatok kötöttek voltak, védőcucc nélkül, aztán sorban kellett felvenni a dolgokat. Először kesztyűt, aztán alkarvédőt, hogy még mindig kötött páros gyakorlatban, de oda lehessen vágni rendesen, csak aztán jött a szabadvívás. Akinek nem volt, vagy nem jutott kesztyű, fejvédő, az nem is vívhatott szabadon.

Ott jégkorongos kesztyűt használtam, bőr alkarvédőt, "kincstári" nemez vértet, és egy saját készítésű, kendo ihletésű brutál fejvédet." [6081.]

"Elmentettem pár képet 2011-ben. Elég nagyok, majd némileg tömörítve megpróbálom feltölteni.
Most csak rövid leírás következne.

1. kép: Csoportkép. 7 fő; 1 busóálarc, 1 olimpiai fejvéd (régebbi), 1 ökölvívó fejvéd (alsó résszel) Csabán. Most már értem, hogy mit látok a képen. Eddig azt gondoltam, ez valami szerepjátékos cukk, és csak poénból vette fel az illető. Kiderült: ez egy nemez fejvédő alias busóálarc :-)

2. kép
Páros vívás, 3 pár: olimpiai fejvéd vs ? (nem látszik, csak a vívó girbe-görbe "szablyája"), ökölvívó fejvéd vs ökölvívó fejvéd, busóálarc vs piros motoros sisak (arc előtt semmi)." [6085.]