Krealma87 Creative Commons License 2018.06.10 0 3 5269

Engem a nagyobb történelmi múltja miatt jobban lenyűgözött egyébként az El Badi palota, mint a Bahia (ahova egyébként is borzasztó sok kóválygás után jutottunk csak el, mai napig sem értem, hogy miért kavarodtunk el annyira hogy szinte 50 méterre a főbejárattól sem tűnt fel, hogy merre vagyunk). Meghatottak a régi várfalon fészkelő gólyák, mint régi jó ismerősök, a föld alatti részen pedig kicsit Tombraider érzés fogott el. :)

Ing, kendő, sapka nélkül pedig senki ne induljon városnéző körútra, mert pecsenyére fog sülni. Én nő létemre soha nem azért vettem fel a fejemre a kendőmet, mert csúnyán néztek rám anélkül (egy rossz beszólás sem ért férfiaktól, noha a szemem sarkából tudom, hogy odafordították a fejüket akkor is, ha hosszú ujjú ingben és hosszúszárú nadrágban sétálgattam), hanem mert a kalapom túl meleg volt, de árnyékolás nélkül azonnal garantált a napszúrás.
A szállásunkról a reptérre már kicsit átmentem nyűgösbe és úgy ítéltem meg, hogy a repülőn való kényelem az elsődleges most számomra és olyan lazán végigsétáltam a városon rövid farmernadrágban és rövidujjú pólóban, mint annak a rendje. Egy beszólást sem kaptam, szóval hölgy topikolvasóknak írom, hogy nem kell ezt túlaggódni. Én is vittem hosszú szoknyát, bő nadrágot, kardigánt, kendőt, hosszú ujjú pólót és a többi, de ha valaki odamorog, odaszól, az eleve elég civilizálatlan, szóval az akkor is odaszólna, ha burkában sétálnál végig... Hozzáteszem, mindvégig a párommal közlekedtem a-ból b-be, egyedül sehova.