Johnny09 Creative Commons License 2018.06.09 0 0 176279

Azért a házasítással is ki lehet hozni a termőhely jellegzetességeit, ha megfelelő borokat tudsz házasítani. Egyszer egy borász hölgy mondta, hogy ez az igazi művészet, mert jó bort készíteni mindenki tud, aki megtanulja az elkészítés folyamatát, míg a házasításhoz érzék kell, tudni, hogy a+b+c eredménye mi lesz, és érzék hozzá, hogy finomhangold. Kávénál is lehet olyan blendet készíteni, ami megőrzi a hely jellegzetességeit, mégis hoz új ízeket, amik külön-külön nem voltak. Vagy én sokszor próbálom az ázsiai és afrikai savasabb kávékat közép- vagy dél-amerikai kávékkal és minőségi robusztával lágyítani több-kevesebb sikerrel. (Csak amatőr szinten csinálom, ezért nem ér megszólni a kísérletezéseimet :)).

Előzmény: Parci (176275)