In Lak'ech Creative Commons License 2018.06.08 -2 0 148884

Nekem eddigi öt éves praxisom alatt egyetlen cefre habzott fel, a meggy és az is azért, mert hülye voltam.:-)

Szóval nem habzik, nem tud leégni (mivel olyan lédús, mint állat. Nekem egyedül a kozmaolajjal volt gondom. Nagyon sok képződött, és annak ellenére, hogy a folyamat egésze alatt szűrtem, finomítás és fogyasztási fokra hígítás után (46 fok) kívánta a mélyhűtéses mechanikai szűrést vattakorongon. És még ez után is, a kiürült üvegek nyakán a folyadékszíntnél makacs, fehéres réteg képződött, amit csak üvegmosóval tudtam eltávolítani. Mindezek ellenére nagyon kedvelt pálinka a csalás és az ismerősök körében. Az igazi zamatát párom szerint 1,5 év után érte el.

Sajnos idén le kell mondjunk a cefrézéséről, mert mire vissza tudunk menni a birtokra, már az enyészeté lesz a gyümölcs. Pedig idén kifejezetten nagy szeműnek ígérkezett. :-(

Előzmény: körte51 (148881)