Elminster Aumar Creative Commons License 2018.06.06 -1 0 21670

"Ez bizony igaz állítás, tekintettel arra, hogy maga az élet nem anyagi természetű."

 

De bizony, az.

 

"Hibás állítás az - error- hogy az élet csupán fizikai dolog. Pont ezt  igazolja az - szintén - hogy csupán fizikai és kémiai alkotóelemekből az ember tud életet "összerakni"."

 

Gondolkodj el ezen: egy újszülött tud építeni egy utasszállító repülőt? Vagy még túl bonyolult neki, és még NINCS ELEGENDŐ TUDÁSA hozzá?

 

Abból, hogy a JELENLEGI TUDÁSUNK SZERINT valamit még nem tudunk létrehozni, nem következtethetsz arra, hogy az a valami nem-anyagi dolog lenne!

 

"Hibás állítás. Hiszen ha csupán fizikai összetevői lennének az életnek, akkor bizony mégiscsak össze tudná rakni az ember. Hiszen gépekkel már embert küldtünk a Holdra, ugyebár?"

 

Lásd fent.

Még nem tudunk mindenről eleget! Ezt nem vagy képes felfogni?

Az emberiség tudása folyamatosan gyarapodik, amit ma nem tudunk megcsinálni, arra a jövőben még képesek lehetünk. Ezért aztán abból, hogy jelenleg mire nem képes az ember, nem következtethetsz semmire. Pláne nem olyan ostobaságra, hogy léteznek mindenféle "szellemi" dolgok.

 

Mondom: a dualista világképnek eredendően véres a torka. Működésképtelen ostobaság. Erről bővebben itt: http://ateistaklub.blog.hu/2018/03/28/a_szubsztancia-dualizmus_nyomorusaga

Előzmény: Kód 001 (21668)