Kováccss Creative Commons License 2018.05.26 -7 0 10870

Savanyú a szőlő? Teljesen egyedül, támadások közepette sokkal több és jobb retró cuccokhoz jutottam végig minimálbér alatti jövedelemből, mint ti a több jövedelmetekből, ezért irigykedtek itt, ezért (is) piszkáltok engem. Ha nektek nem lehetnek olyan szuper cuccaitok, mint nekem, akkor nekem se legyen? Ez nem fog összejönni.

 

Tényleg azt gondoltátok, hogy nem néztem utána ezeknek 10 éve?

1 perc 20-nál mondja, hogy ha 1 év alatt össz. max. 600e értékben ad el valaki dolgokat, akkor nem kell semmit tennie, nem kell adóznia. Ez a sima, nem üzletszerű eladás. Csak akkor van 15% SZJA, stb., ha ennél nagyobb értékben csinálja, ez az üzletszerű eladás. Az évi 600e = havi átlag 50e. Ez nálam nincs meg, mert nem adok el havonta 50+e-es A500 cuccokat. Az évi 600e sincs meg. Semmi értelme ilyen baromságokat írkálnotok. Ezt párszor már eljátszottátok, akkor se értetek el semmit, akkor is ez volt a törvény. A NAV nem fog foglalkozni 1+ millió vaterázóval, jófogásozóval, erre sosem lesz emberük, meg nem is éri meg nekik. Kb. több 10e-en túllépik az évi 600e-et, a NAV mégsem bünteti meg őket. A videóban ott van, hogy kockázatelemzést végeznek, szűrnek, hogy kiderítsék kiknél nem stimmel a bevétel és az adóbevallás adatai. Ezzel megint melléfogtatok, mert ha a rokkant pénz mellett nincs más adóköteles jövedelmem, így adóbevallást sem kell beadni. Önmagában a rokkantságból származó jövedelem nem adóköteles. Talán egészségühyi hozzájárulást vonnak belőle, SZJA-t nem. Azaz a NAV le sem szar engem, csak a rokkant jövedelmemet látják. Sokan mailban, telefonon, személyes átvétellel adnak-vesznek, akár a vaterás, jófogásos, stb. vásárlás után, ezeket se látja a NAV. Ezeknek nincs nyoma se a neten, se a bankszámlán.

 

Engem nem érint, de amúgy a törvény nevetséges, hogy a NAV-nak, vagy az államnak bármilyen köze van 2 magánszemély közötti magán üzleteléshez, amiket 20-30 éves cuccokkal csinálnak. Milyen alapon? Anno mindenre meg lett fizetve az ÁFA, amikor valaki újan megvette ezeket a cuccokat. Milyen alapon követel a NAV újra adót, ha használtan eladja valaki? Ez 2-szeri adóztatás. Sőt 3-szoros, mert az emberek az adózott jövedelmükből vették meg ezeket újan, és most használtan is.