gyüri Creative Commons License 2018.05.25 0 0 27789

Teljesen egyetértek abban, hogy a szélvédőre tapasztott készülékek ideje lejárt. Valóban zavaró a lelógó kábel, és kényelmetlen az állandó leszerelgetés. Az utólagosan beépített készülék viszont optimális lehet. Már a kocsiba gyárilag beépített készülékkel azonos formatervűt is vásárolhatsz. Ebben az esetben az általad kedvelt navigációs szoftver használatára is megvan az esélyed. Nem vagy rákényszerítve a gyári, sok kívánnivalót maga után hagyó szoftver használatára. Az előző autómba egy ilyen utólagos készüléket használtam tolatókamerával, és tökéletes volt . A mai napig visszasírom.

Jó, hogy említed a rádió hangjának a némítását (erre az utólagos beépítésű is képes). Nem ismerem az új, már magyarul is beszélő gyári készüléket. Sajnos nekem még az előző verzió van, amit egy idióta úgy tervezett meg, hogy a rádió hangját a 10. fokozatra halkítja le a GPS megszólalása esetén. Ez azt jelenti, hogy csak akkor működik, ha a 10. fokozatnál erősebbre van állítva a rádió. Szerintem normális ember ezt nem teszi, mert szétreped a dobhártyája. Én általában 3. vagy 4. fokozaton kallgatom a rádiót. Lehet, hogy más hangosabban, de hogy nem jóval a 10 felett, az biztos. Tehát ez a funkció nem működik. A GPS túl kell, hogy üvöltse a rádiót. Ha esetleg nem a 10. hanem az 1. fokozatra csökkenne a hangerő, akkor tökéletes lenne. A szoftver alkotója ezt néhány másodperc alatt meg tudná oldani 0 költséggel. De a KIA mereven elzárkózik. Nem tudom, hogy a te készülékednél mi a beállított érték.

Nekem eléggé rossz véleményem van az autóról, de a visszagurulás gátlóval például nincs problémám. Igazából ritkán használom, de mindig jól működött.

Előzmény: jgy75 (27783)