isabellee Creative Commons License 2018.05.25 -2 0 87713

A még beszélni se tudó gyerekek - ha megkaparinthatják - csodálatosan célirányosan képesek használni az okostelefonokat.

 

Olvastam olyan gyerekrol, aki hatalmas zseni lett, mert az edesanyja szuletesetol fogva minosegi szepirodalmat olvasott neki (gorog, romai, stb.) A zsidok mar 2-3 eves korban kezdtek tanitani a gyerekeket olvasni/irni (nem tudom, ez most igy van-e). Jezus 12 evesen a Templomban tanitott.

Ezeknek semmi koze az evoluciohoz - a kepesseg a vilag megismeresere mindannyiunkban benne van. Nem mindegy, hogy inger szegeny kornyzetben, vagy muvelt kornyezetben novunk fel.

De abban majdnem biztos vagyok, hogy a gyerekek a korai tv, okostelefon, tablagep, stb. hasznalattol csak inkabb elbutulnak.

 

a képesség valószínűleg már sok ezer éve vár az okostelefonra - de a változás amit az emberi társadalomban hozhat, már lehet evolúciós tényező

 

En meg azon gondolkodom, hogy mar tobb okostelefont nem veszek, ha ez elromlik. Ezt mar tobbektol olvastam az interneten.

Ugy az utobbi 2 evben az emberek velemenye megfordult a technikarol: mar nem akarnak tobb technologiat, a Szilicium-Volgyieket kezdik lenezni (mint korabban a bankarokat), stb.

 

Előzmény: ZULLU (87712)