horakulum Creative Commons License 2018.05.24 0 0 43887

Sziasztok!

 

Segítséget szeretnék kérni. Tanácsot.

 

Lakos dokihoz van időpontom hétfőre (nekem egy ismerős ajánlotta, hogy hozzá menjek, az Istenhegyin csak Szankai Judithoz lett volna időpont), de még mindig vívódom, hogy elmenjek-e Lakoshoz...A tüneteim nem tudom alátámasztják-e egyáltalán csak a lehetőségét is a lyme-nak. És ha igen is, és ez egy 22 éves lyme, akkor szétbombázzák majd az emésztőrendszeremet antibiotikummal? Egyáltalán gyógyítható?

 

Bennem 17 éves koromban volt két kullancs. Fogalmam sincsen már, hogy hogyan kerültek ki végül belőlem, én szedtem-e ki, és hogy utána bármi panaszom volt-e. Totális homály fedi az emlékeimet. Csak azt tudom, hogy szenvedek bizonyos tünetektől már jó pár éve, leginkább a szülés óta (8 éve). Lásd: szubklinikus (látens) pm. alulműködésem van, de nem autoimmun, vérkép nem mutatta ki sosem, csak a tüneteket hordozom, gyógyszeresen kezelnek, de a megfelelő dózist még nem sikerült megtalálni (már 175 ug-nál tartunk).

Testszerte fájdalmaim vannak - izom és izületi - a fibromyalgiára hasonlítható leginkább, de nincsenek izületi eltéréseim, tehát nincs gyulladás, duzzanat, deformitás, példaértékű a vérképem. A reumatológus fájdalom ambulanciára küldött. (3-nál is jártam már)  A fájdalmak hol jobbak, hol rosszabbak, minden esetre ez év januárjától a vállaim is elkezdtek fájni. :( Téli időszak rosszabb, nyári jobb ebből a szempontból.

Fáradékony vagyok, inzulin rezisztens, terhelhetetlen, lanyhul a memóriám (már kezd zavarni) stb, stb.

Csak azt tudom, hogy a fájdalmaimmal senki nem tud mit kezdeni. Azok az egész testemet érintik, sokszor úgy érzem, de van, hogy csak vándorol. Igaz túlsúlyos is vagyok, mindig is az voltam...de fájnak a kezeim, ujjaim, csuklóim, könyökeim, most már januártól a vállaim is, gerincem, derekam, bokáim, lábfejem és kezdenek a térdeim is érzékennyé válni. Természetesen lehet - sőt ez lenne a jó - ha közöm sem lenne a lyme-hoz, de vajon hogyan deríthetném ki? Merre induljak el? Az is lehet, hogy a szerteágazó tüneteim csakis a pm. alulműködés tünetei, de mi van ha éppen a lyme okozza a pm- alulműködést is, és a kezelés hatására nincs érdemi javulás... 

Nem tudom, lehet körberöhög a doki, hogy mit keresek itt ezekkel az enyhe tünetekkel? 39 éves vagyok. Csak szeretnék megélni az életet, és nem túlélni...

Ti mit gondoltok? Meglépnétek ezt a 25 ezres kört? :o

 

Üdv. és köszönöm előre is a gyors reagálásokat!