HCastorp Creative Commons License 2018.05.22 0 0 22389

Megnéztem  a Mirizzi szindrómát.   Ez éppen az az esetet elemzi mikor a hólyagban lévő kő befeszül az epevezeték és a hólyag találkozásához.     

 

Ja, hogy te úgy értelmezed a dolgot, hogy az a hólyagban lévő kő ami az epevezeték nyílásánál van az már epevezeték probléma nem hólyag?  :)

 

Mekkora ez az epevezeték átmérő  ?   MOndjuk fél centi lehet, vagy 1 centire kitágul esetleg  ?       Ha valakinek van mondjuk 2 centis köve az maximum a hólyagban ezt a kivezetőt elzárni tudja részben egészben , vagy valahogy a hegyes végével beleékelődni szerencsétlen esetben.      De elindulni az epevezetékben 2 centis átmérővel a szűkebb vezetékben nehezen.   Gondolom én laikusként.

 

Ilyenkor igazán az történhet józan paraszti ésszel, hogy kajáltál kellene az epe,  pumpál a hólyag és a 2 centis kövecske  zavarja az áramlást  , útban van  ott az epevezeték nyílása környékén vagy máshol a hólyagban zavaró a pumpálásra és akkor nem jön elég epe  abban a pillanatban mikor kellene.

 

Aztán ez a jelenség végigfut az összes többi elemen a székletig.   Beleértve a bélflórát is.

 

Ha neked a székletedben semmi panaszod nem volt epekövek mellett  az vsz csak azért lehetett mert te vagy egy tünetmentes epeköves voltál, vagy   nagyon könnyed kis tüneteid voltak  .   De semmiképpen nem az, hogy időről időre görcsökben fetrengtél , vagy már napközben érezted lehet estére elér az epegörcs  valami nem kerek ott lent.     Vagy ha mindezek mellett a székleted végig normális volt akkor te egy  terminátor vagy szerintem. :)

 

 

 

Előzmény: TamásD (22385)