Törölt nick Creative Commons License 2018.05.20 0 0 162919

"Talán Isten átengedte a Földet a gonosznak?"

Ha nem engedte volna át, hogyan ajánlja fel Jézusnak a királyságokat? Jó mondjuk sátán képes olyat is alkura bocsátani, ami nem övé. :)

De, maga Jézus nevezi a gonoszt E világ fejedelmének.

(mikor az ember elutasította Istent, egyben elutasította az Ő segítségét is. Isten visszavonta magát a földtől, ezért az nem adja ki termését. vissza vonta magát az embertől, aki így sérülékenyebb, és halandóvá is lett.)

" Hiszen folyton beleavatkozott a történelembe!! Hiszen amikor az izraelitákat Babilonba vitték fogságba, akkor Isten Babilonon keresztül büntette őket."

Mózes, Ahija, Jeremiás, előre szóltak. Izrael, és Isten szövetségben voltak. Mikor Izrael eltér, akkor Isten büntetéseket foganatosít. Megengedi Babilóniának, hogy szétszórják a népet.

Ciruszt pedig arra inditotta, hogy elég volt a diaszpórából, engedje őket haza.

Nem más népekkel foglalkozott, csak sajátjával.

"Aztán amikor a kánaánitákat legyilkolták, akkor talán Isten nem avatkozott be olyan népek történetébe, amelyekhez - a játékszabályok szerint - semmi köze nem lett volna? "

Kánaán, tételesen az a kis darab föld volt amit említeni szoktam. Nem tudom, hány százaléka a teljes lakható földnek, de igen kicsi. Ezt a földet, még Ábrahám kapta, és az ő utódai. Mikor az egyiptomi fogságból, és pusztai vándorlásból megérkeztek, akkor jogilag örökségükbe tértek vissza.

Kánaánnak 40 éve volt, hogy elhagyja azt a földet, vagy! (és ez igen fontos tény) hitet váltson és maradhat. Nos, hitet nem váltottak, maradtak. Pedig elolvadt a szívük a félelemtől, mégis harcolni akartak.

Ha a kertem a fiamnak adom, és az unokák unokái térnek vissza, akkor nem jogos örökségük? (most hagyjuk a földi elévülési, használati jogot. :) ) Nem joggal térhetnek oda vissza? Nem joggal, és igazsággal védelmezhetem őket?

" Ha a Sátánnak lett átadva a föld, akkor minek kellett olyan szörnyűséget tennie, hogy Bábelnél összezavarja az emberek nyelvét? "

Tegyük fel a kérdést, ha egy hontalan koldus, naponta leköpne, és farba rugdosna, miért adnál neki bármit is? Nem tisztel, nincs benne alázat.

Mit tett az emberiség? Mióta elszakadt Édenben Isten vezetésétől, egyfolytában cikizte az Alkotót, semmibe vette. Odáig jutott, hogy Bábelt az Isten kapujának nevezték.

Az egységet (nyelv) is Istentől kapták, Miért kéne Istennek erre is felügyelni? hogy ezen egységgel visszaéljenek? Boldoguljanak a maguk rendszerével, és megzavarta. Azaz megfosztotta ettől is az embert. Ha nem kell az Isten, ne kelljen más jótéteménye se. (mert az nem járja, hogy koldus kéreget, köpköd, amikor pedig kap, még farba is rugdossa adományozót. :) )

 

"Sátán ne tudja bizonyítani azt, hogy ő képes vezetni az emberiséget? "
"Ki mondhatja azt, hogy ez egy feer játék volt, és hogy Isten adott időt Sátánnak arra, hogy bizonyítson?? "

Ha Istennek megy, Sátánnak miért nem? :)

A Biblia számtalan nyelven megtalálható, olvassák is sokan. Isten ugyanazon nyelvi problémákkal kell megküzdjön mint a gonosz. 

Mert ugye, mi magyarul, mások német, vagy nepál... mindegy. a nyelvi probléma az igazság terjesztésében az Isten szolgáit is nehézség elé állitják, ahogy a gonosz szolgáit is. Ugyanazon hátrány van mindkét oldalon.

.

.

"Az egész koncepció, az egész alapok (a Russell-Rutherford-féle alapok) tévesek!"

Sok dologban egyetértek W.T. kiadványokkal, azokkal amik napjainkban is közkézen forognak. Mégsem vagyok Tanújuk. Az emlitett emberhez nem sok közöm, se védeni, se támadni. :) 

Luther is indított folyamatot, vagy mások reformáció során, aztán vagy megfagyott, vagy elhalt, vagy egészen más nőt abból ki.

Hogy ebben a topikban megjelenek, inkább csak bevett szokás, rutin, mint állás foglalás a szervezet mellett.

Van egy hitem, nézetem, álláspontom, amit épitgetek... Felekezetek pedig hidegen hagynak. :)

Előzmény: Törölt nick (162913)