Amida Creative Commons License 2018.05.17 0 0 174645

szia TiTu ...

 

... igazad van, de ez messze túl van az éberségen.

figyu a sorrendre

A buddhista meditáció módszerei

1. Szatipatthána — az éberség gyakorlata

2. Szamatha meditáció

3. Vipasszaná meditáció

 

áramlik a dharma ... áramlik, pontosan bele a nem-Dharmába, hogy az Dharma legyen.

 

Az éberség meditáció árnyoldalai

Az utóbbi években egyre több pszichoterapeuta veszi át a buddhizmus éberségre alapuló meditációs gyakorlatát, és alkalmazza azt pszichoterápiája részeként. Például az éberség alapú stressz-csökkentő és az éberség alapú kognitív terápiákat olyan pszichiátriai problémák kezelésére használják, mint a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar (ADHD), depresszió, szorongás, krónikus fájdalmak. Az ilyen jellegű terápiák eredményei sok esetben biztatóak.Ennek ellenére az éberség meditációnak, akár valamilyen terápia részeként, akár munkahelyi stressz csökkentésére használják, megvannak a maga árnyoldalai, káros hatásai. A buddhista tanítók közül többen is úgy vélik, hogy az éberség meditációt nem megfelelően alkalmazzák. 

 

... ezek alapján méis felelőtlenség felmagasztalni a módszert, mert hallottam én is furcsa történeteket. De szerinted hol tart az, aki túl van korrektül az éberség gyakorlásán és nem vitte be az erdőbe valamelyik sarlatán.

Ilyeneket mondanak:"Amikor végére élünk a dalnak.....ami marad az  ÉBERSÉG......és az éberség nem a semmi hanem a  MINDEN."

 

A fentebbi három  pontot  Lílávadzsra Pressing Lajos írta, nem én agyaltam és semlegesen tekintek az ő munkásságára. Na de már bocsánat, miért pont itt terjed a hülyelégy??? Mi a fene van túl az éberségen szerinted, vagy számodra ... TiTu??? Miért szenvedsz, hogy éber maradhass??? Mit ad ez neked???

 

dzsaj bhím

Előzmény: Tiszta tudat (174644)