Törölt nick Creative Commons License 2018.05.17 0 0 105051

Magyar hírességek, akik nem kapnak elég nyugdíjat. Igazuk van-e?

 

Kedvenc gumicsontunk :-D

(mondjuk, annyiban nem értek egyet, amit ír, hogy nem a rendszer tehet róla, ha így nem kapnak eleget... azaz, persze, nem a rendszer tehet róla, ez és ez volt a rendszer sajátossága, lehetett vele számolni..... de a rendszer MAGA szar.

Így nem ott kéne kezdeni a megszerelést, hogy akkor Medveczkynek plusz pénzt nyomunk, hanem a kisnyugdíjas mamikáknál meg papiknál, akiknek nem telik gyógyszerre meg a rezsibe is be kell segíteni a gyerekeknek. De persze logikus, hogy annyi pénzt még lehet találni, hogy a művészekből párat kisegítsenek és ne nyígjanak annyit a sajtóban, de annyi nincs, hogy megoldják a valódi problémát*. Magyarán, ragtapaszt tettünk a szarra....)

 

*sőt, a valódi probléma, hogy nem csak Medveczky művésznő éhezik, hanem sok ezer kisember is, akiknek még választásuk sem volt, megtakarítani vagy felélni. szvsz nem is ez, hanem az, hogy ma is felosztó-kiróvó nyugdíjrendszer van, és sokan ugyanúgy nem tudnak félretenni pluszban, viszont egyre kevesebb aktív befizetést lehet majd felosztani, azaz még rosszabb lesz a nyugdíj, mint ma. (no, de ne politizáljunk, évtizedek óta nem történik, vagy alig történik olya, aminek majd csak mondjuk 10-20 év múlva lenne haszna, mert az nem hoz -sőt inkább vinne- népszerűséget)