anya14 Creative Commons License 2018.05.09 0 0 2327

Sziasztok!

 

Anyuka vagyok 7 és 9 éves gyerekkel. Vidéken élünk és szeretnék a lakóhelyemtől 100 km-re költözni, ugyanis fél éve munkahelyet váltottam, azóta bejárok a leendő lakhelyemhez közeli városba, nagyon sokat ingázok. A gyerekek apukájától 2017. szeptemberében mentünk külön (külön háztartásba költöztem), azóta többször volt példa rá, hogy rendezzük a gyerekek láthatását, nem sikerült vagy időszakosan sikerült csak megoldást találni, de apuka 2018. április óta köti az ebet a karóhoz, hogy 1 hét itt, 1 hét nála. Én ebben nem vagyok partner, de ő mivel a városban van (és vállalkozó) bármikor el tudja hozni előbb a gyerekeket az iskolából és ezt előszeretettel meg is teszi, míg én fél 5 fele tudok csak hazaérni értük. Jelenleg elég össze-vissza vannak a gyerekek, tulajdonképpen aki kapja-marja alapon, azonban mivel apukának "kell" a szabadidő, így az egyik héten hagyja, hogy én menjek a gyerekekért, a következő héten a fent említett módon folyamatosan "betesz" nekem. A munkahelyem szerencsére rugalmas, még megértő az ingázás miatt, de bevallom, nagyon fárasztó így, azonban otthon nincs olyan munka jelenleg, amivel így fenn tudnám tartani a gyerekeket, háztartást és magamat. Természetesen a volt párom nem fizet semmit.

Most találtam lakást a leendő lakóhelyünkön és az iskola végeztével (június közepe) költözni is szeretnék, van ügyvédem is, tudom nagyjából a menetet, azonban nagyon félek, hogy ha kiderül, az apuka tombolni fog és mindent megtesz, hogy ellehetetlenítsen engem. Az ügyvédem azt javasolja, hogy ne mondjak neki semmit és csak az új lakóhelyem szerinti bírósághoz adjuk be a keresetet, illetve az ideiglenes intézkedést is.

Félek, hogy a bürokrácia miatt a gyerekeim nem kezdhetik meg a tanévet az új lakóhely szerinti illetékes iskolában.

Apuka elég instabil lelkileg és kiderült, hogy vannak drogproblémái is.

Kérlek benneteket, ha valakinek van hasonló tapasztalata gyerekelhelyezéssel, költözéssel, az eljárások menetével vagy hasonló volt párjuk van, az ossza meg velem, mert nagyon félek és az iskola befejezéséig még egy hónap van. Ne haragudjatok a néhol zavaros fogalmazásért, csak nem egyszerű szavakba öntenem a történetemet.