Sziasztok,
Nos, ezt egy kicsit el**rtam. Nem menthetetlenül, de .... Kis tanulság esetleg annak, aki szintén gyanta+foszforeszkáló poros projekten töri a fejét.
A franc se gondolta hogy ennyit ülepedik ez a por, pedig elég sűrű volt maga az epoxy gyanta is, de ... az van, hogy még a kiöntés előtt kimartam az óramű helyét. Ezzel eldöntetett melyik lesz a háta. Ez volt ez első hiba. A második az az, hogy az alját (óramű oldala) ragasztottam be és felülről töltöttem a gyantát. Ha fordítva csinálom, akkor is jó.
Még félhomályban is jól látszik a különbség:

Itt látszik jól az ülepedés:

Így most, mivel alul van a por és vastag a faanyag, nem világít át eléggé a foszforeszkáló anyag. Referenciaként raktam középre egy régebbről megmaradt zöld-poros-gyantás korongot, majdnem teljes sötétből fénylépezve. Az első képen a hátlap felől, a másodikon - gyak nem is látszik a kék gyanta.

Egyéként ez, vagy egy hasonló korong lesz a "megoldás": ez egy csavartartó dobozban lett kiöntve, és pont akkora mint a kimart óramű helye, betakarja. Ez adta az ötletet hogy betömöm fűrészporral az óramű egy részét, marok előlre egy ilyen kör alakú mélyedést, de csak vékonyan, és azt is köntöm. És akkor az óra közepe is foszforeszkál - mint dizájnelem. Mondjuk nekem ez már nem tetszik annyira, csak olyan mentés jelleggel - de a címzettnek (Muter) bejön az ötlet, szóval így lesz.
Összegezve:
- vagy vékony kiöntéssel operálj ha ilyen port keversz bele
- vagy gondold át hogy merre ülepedik -> az legyen a "teteje", ami fényt kap