Visszatérve a betonjárda javításhoz.
Ma egy betonfelület kivajításával foglalkoztam és használtam a Mapegraut Tissotropico nevű betonjavítót.
Ez egy autó rámpa (11x4 m) és a kifutója (12.5x4 m), amit kb. 25 éve készitettek megfelelő alappal és kb. 12cm vastag vasalt betonnal. Mivel gyakran sózták a felület tönkrement .
A tavaly a rámpát újraöntöttem (mert módósítani kellett a profilját is, ráöntöttem kb.8-14cm vastag nagyon erőss gyári betont egy 6mm-res halóval megvasalva) és szereltem alá fűtőszálakat is (kb. 4 kW a 4o nm-re). A kifutót esetében csak a maló felületeket vésettem le.
Egy alapos vízborotvás tisztitás után a kifutó betonját csemperagasztóval kivajítottam (holnaputánra megszárad és a Mapeigrout Colabilet fogjuk ráhúzni) és elindítottam a rámpán az új beton felületének a lesímitását a Tissotropico anyaggal, 2o% kvarcohomokot keverve hozzá. Elég nehezen sikerült beállítani a víz mennyiséget a keverékbe, egy 25kg-os zsákhoz 4 liter vizet és 5kg homokot kevertek. A felület lehúzását síma gletvassal készitették, kb. 7-1omm vastagságba. 27 zsák fogyott el a 44nm-re. Amikor jól kiszárad, lefestem egy epoxitikus betonfestékkel.