wanbo Creative Commons License 2018.04.30 0 0 5614

Sziasztok! 

 

Új vagyok a topikban, bár már régóta olvasom az Indiával kapcsolatos írásokat és most végre nekem is eljött az idő, hogy össze is jöjjön egy indiai út. Az útvonaltervemmel kapcsolatos véleményekre lennék kíváncsi, főleg arra, hogy nem-e terveztem túl sok mindent a rendelkezésemre álló időre. Előzetesen annyit kiemelnék, hogy 8 éve élek Kínában és már Sri Lankán is jártam (meg szerte DK-Ázsiában), tehát India nem lesz akkora kultúrsokk és biztos vagyok benne, hogy élvezni fogom - ha nem is minden pillanatát, de összességében biztos, hogy nagy élmény lesz. A másik, hogy ez egy fél éves út része lesz, úgyhogy igyekeznem kell minél olcsóbban kijönni (nem gond egyszerű szobákban, esetleg hostelekben megszállni, bár ahogy az árakat nézem, Indiában felesleges, a hotelek is olcsók), a hosszú busz, esetleg vonat sem gond, de azért néhány repülést is beterveztem, azok sem vészesen drágák. 

 

Ami biztos, hogy Chennaiba érkezem másodmagammal Szeptember 26-án kora reggel. Az Andamán szigetek nagyon érdekelnének (ezért is örülök hogy Chennaiba találtam olcsó jegyet), oda most kb. 30-35 ezer forint egy retúrjegy Chennaiból az általam preferált dátumokra (szeptember vége), a kérdésem, hogy járt-e már ott valaki? Ketten mennénk, a szállások is drágábbak (a legolcsób 25-30 dollár egy éjszaka amiket találtam), így összességében viszonylag nagy extra kiadás lenne - India többi részéhez képest legalábbis. Nekem régóta vágyam oda eljutni, viszont nemrég jártam meg kelet-Indonéziát, úgyhogy szép tengerpart tekintetében egy kicsit el vagyok kényeztetve. Havelockra lenne kb nettő 3 napom, megéri elmenni? 

 

És akkor az útiterv-vázlatom, amit első körben összeraktam, természetesen semmi sem fix, csak az érkezés, úgyhogy nyitott vagyok mindenre: 

 

Szeptember 26: repülés Chennaiba, majd még aznap repülés Port Blairbe.

Szeptember 26: éjszaka Port Blaireben

Szeptember 27-28-29: Havelock

Szeptember 30: reggel vissza Port Blairebe, majd repülés vissza Chennaiba (kora délután van repülő, elvileg kivitelezhető)

Október 1: Chennai – Thiruvananthapuram repülővel (ez most nagyon olcsó), tovább Varkalába

Október 1-3: Varkala

Október 4-5: Aleppey

Október 6-7: Kochi

Október 8: vonattal Goába, például Kannuron keresztül, ha kell, valahol egyet éjszakázva

Október 9-13: Goa (itt nem a szép partok érdekelnek, inkább a hangulat, meg talán pihenni is jó lesz egy kicsit, meg motorral körbenézni a környéken)

Október 14: Repülővel Új-Delhi

Október 15 – 25: Rajasthan, Jaipurban befejzve a kört, ahonnan Agra, mondjuk 25-én

Október 26: éjjel Agra-Varanasi vonattal

Október 27-30: Varanasi

Október 31: Átmenni Nepálba

 

Rengeteg egyéb hely érdekelne Indiában, de már ezzel is úgy érzem, hogy a kereteket feszegetem (pl. 10 nap Rajasthanra nem sok, főleg, hogy azért Új-Delhiben is illene körbenézni legalább 1-2 napra). Varanasi kicsit kiesik a körből, viszont nagyon érdekelne, és onnan úgy tudom, hogy egyszerű átmenni Nepálba, szóval jó lenne ott befejzni Indiát. 

 

Előre is köszönöm mindekinek!