kitadimanta Creative Commons License 2018.04.25 -1 0 86613

"Ebben a hozzászólásban természetesen csak te - de ez az alapvető hibája mindazoknak, akik az evolúciót a valószínűség oldaláról akarják cáfolni"

Neked is leírom, immár - tucatszorra - eszemben sincs cáfolni az evolúciót. Pusztán egy kiegészítéssel próbálkozok, mely feloldja az ellentmondást a véletlen mutáció igen magas variációs lehetősége és a generációk hozzá viszonyított rendkívül alacsony száma között, ami egy igen komoly érv a cáfolók kezében, s számomra is mindig problémát jelentett.

 

"Miféle fejlődést kellene gyorsítani?"

Tulajdonképpen nem a fejlődést kell gyorsítani, hanem az ehhez szükséges fölösleges mutációk számát, esetleg növelni a hasznosakét, hogy a kiválasztódás a néhány ezer generáció alatt megtörténhessen. Ui. amennyiben csak a véletlenszerűségre hagyatkozunk, akkor - szerintem - nagyságrendekkel hosszabb idő lenne szükséges a különböző fajok kialakulásához.

 

"Talán nem véletlen, hogy szinte minden komplexitás-növekedéssel járó lépcsőfokra a nagy kihalási események után, a viszonylagos bőség és biztonság múlékony időszakaiban került sor."

Amit az élettér, a lehetőségek kiterjedése magyaráz, de nem szabad elfeledni, hogy a fejlődés addig sem állt meg, s a lehetőség bővülése által az új fajok éppen ezekből az eddig háttérbe szorított (közben igen sokat fejlődött) létformákból szinte robbanásszerűen indultak útjukra.

Ez is arra utal, hogy a külső körülmények, lehetőségek visszacsatolnak a genetikai állományra, különben mivel lehet magyarázni fajoknak ezt a hirtelen szaporulatát, hirtelen megjelenő sokszínűségét?

Előzmény: ZULLU (86605)