Ati_66 Creative Commons License 2018.04.24 0 0 191471

Én High5 termékeket használok és próbáltam már a Bioteh Pro Gélt is, illetve régen Isostar italporból készítettem iso italt. A High5 a másik kettőtől kevésbé émelyítően édes nekem, pedig én néha kanállal eszem a mézet.

 

Nem tudom milyen pluszt vártál.

Ahogy korábban írták, kényelmesen szállítható, ha bírja a gyomrod akkor az összetételük miatt olyan magas intenzitáson is fogyaszthatóak ahol már alig van emésztés és szilárd táplálékot nem visel el a gyomor, de arányaiban kevesebb víz is elég hozzájuk mint az egyszerű cukrokat tartalmazó folyadékokhoz.

 

"Lórúgás" szerű hatás max akkor van ha már eléheztél, vagy legalább is a szénhidrát hiány miatt már csökken a teljesítményed, pulzusod. 

Viszont ilyen állapotban már tényleg folyamatosan kell nyomatni befelé az óránként 60g szénhidrát mennyiséget, ha haladni akar az ember. Ahogy megittad azonnal érezni hogy vittél be szénhidrátot és emelkedni kezd a pulzusod. Ekkor 1 gél kb 20 perc "túlélést" biztosít de csak olyan tempóban amire a szervezeted óránként kb 60g szénhidráttal képes, mert kb ennyi van 3 db gélben.

Ezt most a Mátrabércen megtapasztaltam, szóval csodát ekkor sem tesz a lemerült szénhidrát raktárakat nem lehet menet közben visszapótolni csak igen alacsony intenzitáson.

Ugyan ez a hatás olcsó szőlőcukorral vagy kristálycukorral is elérhető, de magas GI indexe miatt az olyan inzulin választ generál, ami a vércukor szint drasztikus zuhanását okozhatja ha túl sokára jön a következő adag szénhidrát és akkor tényleg kiütötte magát az ember,  nem csak lelassul. Ráadásul a cukorhoz több víz is kell, mint a fruktózt is tartalmazó gélekhez.

 

 

Előzmény: arra79bona (191465)