PTRNL Creative Commons License 2018.04.24 0 0 52252

Na a komplett történet... vettem egy tóparti domboldalba épített beton alapon (egy pincén és egy garázson álló) könnyűszerkezetes hétvégi házat, ami 6,6*6,6m alapterületű, tetőtérbeépítéses. Kút van, meg áram, falvastagság 25 cm, belül kb 20 cm kőzetgyapot, faablakok, és gázpalackos konvektoros fűtés. 

 

MIvel a télen többször éjjel fogytak ki a palackok (két nagyméretű pb-palackkal ment minden) ezért gondoltuk más irányba megyünk. A házat passzív ház alapnak vettük, könnyűszerkezettel könnyen 4 irányba bővíthető, de teljesen jól elférünk egyelőre.

 

Fűtés.. 2 klímát veszünk egyet a földszintre ami egy egybenyitott nappali konyhával, egy fürdő, és egy wc. 

Emeleten 3 kisebb szoba van, aminek a légköbméterét csökkenti nyilván a tető dőlésszöge.

 

Szóval hidd el, nem egy 5 WC-s házat vettünk, saccoltam, és hidd el a ház mellett ki tudok fizetni még pár Edilkamin kandallót is, HA megéri. Akkor is ha nem alapáras...

 

Szóval 400.000 Ft kizárólag a kandallóbetét ami azért valljuk be elgondolkodtató (az áfa se kis összeg ennél az árnál), amellett, hogy az élettartamáról, minőségéről nem rendelkezem tapasztalattal.

 

Az alap kérdés erre irányult, mert játszik még a Benkel mint olyan, amiről semmit nem tudok, 200km-re Bp-től pedig nincs kifejezetten sok lehetőség kézzel fogható infót szerezni. 

Előzmény: gm-kiev (52250)