qwertz77 Creative Commons License 2018.04.23 0 0 191440

Öregszem, futóként is :-)
1 éve volt az első versenyem, és most vasárnap az első ismétlésre is módom nyílt:
Esztergom Trail 16 másodjára
Igazából 1 éve 15km-nek hirdették meg, de  16 lett, mert beletettek az elejére egy pici aszfaltos extra kanyart, idén már 16-nak hirdették meg az előző évi bővítéssel, de most meg levágtak a plussz kunkorból így csak 15,2 km lett :-)))

Ettől eltekintve szuper, igazi trail pálya, ami a rövid táv miatt alkalmatlan is lenne tömegversenynek, de 65 nevezővel egy kellemes családias hangulatú verseny. Majd 700 m szintemelkedés mellett rengeteg oldallejtő keresztbe fekvő fa, sziklák, 1 patakátkelés+kerítés létra is pálya része.

Az elejét jól megtolom, mert pici aszfalt majd hullámos út után elég sok durva lefelével kezd a pálya. számításom jó, lefelé tudok száguldozni, nem tart fel senki, az élboly elhúzott a többiek mögöttem.
A vaddisznó módban jól fel is megy pulzusom bőven a piros zónába, és az utána következő emelkedő sem ad módot pihenni.
Az emelkedő alján beelőz egy 66 éves spori, felül csak egy pulzusmérő öv van rajta így tolja, tényleg jó az idő.
Megelőz még egy lány is, de rajta  top is van :-)))
Látszik, hogy nem sokat futottam terepen, felfelé nem megy elég jól, de tolom, magad a piros zóna, remélem a meleg miatt van 1-2 ütés tartalékom. Azért a fenti két delikvens még előttem van egyenesebb részeken látótávolban, előzgetik egymást.

A csúcs után enyhén lefelé megy a hullámvasút, egész széles utakon, itt visszaveszek picit és "kipihenem" az erős kezdést, ami  szerencsére nem okozott komolyabb gondot. Közben meglépnek előttem.
Jön egy gyors lefelé ösvény, ismét jó vagyok, felzárkózok mögéjük az aljára.
Egy kis sík dózerút, majd faluszéle a völgyben, Család itt szurkol nekem :-)
Frissítőpont is jön, töltés csippantás loccs a fejre, nem időzök, de nem tudok közelíteni az előttem lévőkhöz, ellenben hátulról egy jól tartalékoló sporttárs mindannyiunkat leelőz.
Jön egy jó emelkedő ami majdnem a célba visz. De csak majdnem, mert 50m-rel a cél előtt még jár egy jó kis lejtőzés. A lejtő alján előzöm a hölgyet, és indulok felfelé, amit most lejöttünk, azt vissza is kell mászni. Jó kis napos rét jön, ezerrel süt a nap fél dél van már. Kevés folyadék ellenére nincs gond szerencsére, így  megelőzöm a senior sporit is. Remélem én se tolom majd rosszabbúl 25 év múlva -:)
Már csak egy utolsó 200m a hűvösebb erdőben, de itt 40m szint van, hogy a végén se unatkozzunk, lépcsőn kell a célba felmenni.
Csippantás 1:46:52 idővel 10. vagyok 36 fiú célbaérkezőből, és először az összes lányt megelőztem, persze ez nem egy erős verseny.
Nem sikerült a tervezett 20 percet javítani az előző évi 2:05-höz képest, még úgy sem, hogy 700m kimaradt, de azért határozott előrelépés (akkor 32. lettem a 45 fiúból).
Ahogy Pinyó is mondta többet kéne futni. Főleg felfelé teszem hozzá.

Érdekesség, hogy  az első szakaszon a 11. a másodikon a 12. legjobb idővel tudtam összesítve a 10. lenni (csak egy közbenső időmérő pont van, tehát két szakasz).

Célban az egyedi érem mellet frissítőpont is van, egy kis banán kóla víz kombó igencsak jól esett. Van gulyás, járt még egy hosszú ujjú tech poló is. Mindez 3000 pénzért, elég jó ár/érték arány szerintem, de a leghobb mégiscsak a pálya itt szerintem.

Áprilishoz képest meleg volt, a táv nem túl hosszú 1 frissítőponttal, de úgy okoskodtam, hogy nem viszek zsákot, csak egy soft kulacs volt nála, sőt gélt se vittem. 3dl híg ISOt vittem magammal, amit az 1db frissítőponton vízzel pótoltam, ennyi volt az összes frissítésem, kicsit kevés, de végül beértem a célba vele probléma nélkül.

útvonal:
https://www.gpsies.com/map.do;jsessionid=4E3599B8D659D9684C82114F4509C659.fe2?fileId=khxdxlwultrfwdcj
pályabejáró videó (előző évi de aktuális):
https://www.youtube.com/watch?v=duQ-xeBNYBs