Pinyo Creative Commons License 2018.04.23 0 0 191423

[Mátrabérc 2018]

Ez a második Mátrabércem, két éve, 2016-ban néztem meg először, akkor viszont semmit nem edzettem rá (kb. 1 óra/hét), de egy kímélős pulzussal sikerült végigmennem kb. 7 órás idővel.

 

Sajnos ez még mindig nagyon idény eleji verseny, zéró hosszú futással (Az október végi Piros 85 után le szoktam állni), de legalább a Libegő-Trail adott valami impulzust.

A semmi és a kevés futás között nálam rögtön van egy 30mp/km-es különbség, ami erre a távra vetítve 27perc mínusz, szóval az időterv 6:30 és 6:40 között volt.

 

Elég zsúfolt volt a reggel: kelés 3:30, indulás 4:00, megérkezés Szurdokpüspökire 5 után, szervezői busz indulás a rajtba 5:45, érkezés Sirok-Kőkútpusztára 7 körül, rajt 8-kor.

Elvileg 8-kor, mert két busz volt, csak a másiknak felforrt a hűtővize, ezért az a társaság később érkezett, és a rajt félórát csúszott.

 

A zselékészletemet okosan a célban hagytam, viszont egyrészt a rajtcsomagban kaptunk zselét, Tiricz Iréntől, Szabó Árontól pedig megkaptam az ő rajtzseléiket, egy ismeretlen hölgytől pedig gyümölcspürét. Örök hálám. Ezek egyébként csupa olyan dolgok, amit sosem ettem és a nagy könyv szerint tilos élesben kipróbálni. :)

 

Volt tehát három EthicSport MaltoShot, két kávés-koffeines zselé, meg az ivózsákom.

Mert azért volt a hátamon másfél liter lazára bekevert Isostar

 

A pulzusterv: 140 felett mindenképpen, de 150-ig csak ott engedem, ahol nagyon muszáj.

 

Pulzusterv alapján ment minden. Emelkedők sétálva. Amúgy jó volna, ha a Mátrabérc tényleg futóverseny lehetne, mert így csak a tempós felgyaloglók downhill versenye :). Botlottam, kőbe rúgtam, azt hittem kitört a nagylábujjam, ezt többször megismételtem, csillagokat láttam, és mindig csak a jobb lábammal. Hülye Mátra. Ahelyett hogy gyönyörködtem volna a tájban, nézhettem végig a talajt.

 

A Kékesig 2:24 alatt értem fel, 12 perccel jobb idővel, mint 2016-ban. Ez olyan 30 perces célidő javulást mutatott, ami szép is lett volna. Három percet kényelmesen eltöltöttem a ponton, volt savanyú uborka, ami a kedvencem ilyenkor!

Igazából a hátralévő távon (ami még 4 óra 10 perc volt) már csak 8 percet hoztam a régi időmhöz képest, ami egy nagy nulla, azért ennél kicsit jobbat reméltem.

 

Na de hiába panaszkodom, a Kékes után folyamatosan jöttem fel, tehát az elejét nem futottam el az biztos.

 

A zselékkel való takarékoskodás az utolsó frissítőtől már visszaütött, öt órája ment a verseny, és a pulzus 125-130-ra esett vissza, ketten is megelőztek úgy hogy esélyem sem volt velük tempót tartani.

 

Még hezitáltam, de aztán annyira elgyengültem, hogy muszáj volt kipróbálni a kávés-koffeines zseléizét. Ezt az újdonság kipróbálást mindenáron el akartam kerülni. Viszont finom volt, a zselé nem akart visszajönni, és a Múzslától lefelé már visszatért a kedvem, jól mozogtam. Relatíve.

 

A combom meg a vádlim eléggé elkészült már, nem tudtam 100% élvezni a lefelé száguldás örömét, de azért haladtam, előztem is párat. Erre a downhillben megint belerúgtam egy kőbe, óriásit estem, mindkét vádlim rögtön begörcsölt. Közben visszaelőztek, fél perc múlva viszont már felálltam és kissé szerényebben újrakezdtem az üldözést, de az egyik srác nem hagyta magát, a céltól pár percre, amikor már úgy magától is görcsbe akart állni mindenem, végleg visszaelőzött.

 

Jó kis terep ez a Mátra, de azért öt óra felett ez is szívat.

A vacak harmadik zselét meg menet közben nem találtam meg, pedig ott volt benne a zsebemben :)

 

http://mbtrail.hu/

eredmények: https://trail.hu/live/?r=11

https://www.strava.com/activities/1522252624

 

54km, 6:37:30, Avg HR 142

 

Reggeli: maradék tészta, két sonkás zsömle, tej.

Fogyott:

1,5liter Isostar (kicsit hígra keverve, kb. két zselényi energiával),

Pontokról kb. 3 liter izoital, fél liter kóla

2 EthicSport MaltoShot Endurance (folyósabb mint a Powergel) (440kJ/db),

1 gyümölcspüré Aptonia? (ez akkor nem esett jól) (429kJ)

1 EthicSport Sport Coffee 25ml (315 kJ)

5 csokis nápolyi, pár szelet uborka, kevés sajt

 

Szóval fussatok sokat, hogy jobban essen élesben.