parsifal hendrix Creative Commons License 2018.04.22 0 0 4611

                                                       könnyek kora reggel

                                                       a strandon verlainnel

 

 

 

a törzsmozgató izmai nagyon fájtak, így a bevásárlás utáni szunyókálás után, az első áprilisi nyári napon, elment a strandra verlainnel. nietzschét  ( fröchliche wissenschaft) már fél éve magával hordja a szatyor alján néhány tollal, de még bele se nézett, így verlaine-t személyesen fogta fülön és vitte el magával. már rég találkoztak. természetesen ápolatlan volt, az éjszakai abszintok még ott lebegtek körülötte. csicsivel ivott először calvadost, verlaine-nel abszintot, és a pernod? a nagy meleg miatt először a hideg vizes medencében lehűtötték magukat, aztán kimentek az udvarra. ragyógó napsütés. ingyom bingyom tál liver

                 tutá

                 liver

                 egy tál liver

                 máj liver

                 meg egy tál dödöle

ő lefeküdt a fűbe, szereti, ha koszos-füves lesz, még néhány hangyát is elvisel. a csapzott, kábult franciát egy napozó ágyra irányította. mikor jól átsültek, vissza a hidegbe, aztán át a melegbe, az jót tett a derekának. hagyja  a fenébe rimbaud emlékét, foglalkozzon, amihez legjobban ért, a teremtővel. a legjobb keresztény festményt egy meleg zseni, a reneszánsz csoda festette. az utolsó vacsora. máj tál liver és egy dödöle. a legjobb keresztény zenét egy bagzó nyúl kispolgár, bach sebestyén. és némelyek szerint a költők közül verlaine jutott el legjobban. az alkesz buzi.

menjenek át angliába, menjenek el yorkba, már 3O éve szeretne oda eljutni. a fia angliában él, de vele nem lehet közelebb jutni a teremtőhöz. menjenek el megnézni a lochnesi csodát. az öccse skóciában él, de vele nem lehet csodákhoz közeledni. nyakig az üzletben.

jókora tenyérnyi fehér verses könyvecskék. shelley. verlaine. li taj po, tu fu, po csü ji és a többiek. mi az ördög késztette, hogy megvegye és aláhúzogassa, firkálja őket? a gimiben ha nem is utálta, de hidegen hagyta az irodalom. reál érdeklődés. aztán jött az egyetem - és elmenekült a szeszek és versek alkémiájába. mi lett ezekkel a könyvekkel? még jó, hogy verlaine-t hús-vér valóságában nyakon tudta csípni.

  Rimbaud Verlaine

https://www.youtube.com/watch?v=HiWL7DmU0_4

 

persze verlaine-nel elsősorban párizsba kéne menni. de párizs már nem létezik. egy haverja még a migráns válság előtt, 1o évvel ezelőtt,  mondta, hogy párizs olyan mint nairobi. amikor legutóbb ott járt, ha időnként nem látja az eifel torony csücskét, akkor kísérteties nairobiban , vagy marokkóban érezhette volna magát. a második harminc éves háborút az iszlám nyerte. újra lehet írni a történelem könyveket. 

 

https://www.youtube.com/watch?v=1HJkM9Z5W94

 

a teremtés ma is folytatódott