csakcsendbenn Creative Commons License 2018.04.22 0 0 28934

Sziasztok! Elmondom, hol tartunk.

A pajzsmirigy-leletek hál'Isten nem mutatnak semmit, a TRAK még nem jött meg, holnapra várom – kedden megyünk a leletekkel a kardiológushoz.

Az MR-t megkaptuk. 1) az erekről nem tudtak érdemi véleményt mondani, mert valószínűleg bemozdult Peti. 2) van egy 17x7x7 mm-es cisztája – ami a neurológus szerint nem jelent semmit, szerinte csecsemőkorban alakult ki és nem fog se eltűnni, se nőni, nem kell vele foglalkozni... (Utánanéztem, ez a fajta arachnoidealis ciszta többnyire csecsemőkori, de ritkán kamaszkorban is kialakulhat, főleg fiúknál; tehát lehet születési és szerzett, utóbbi származhat vírusos és egyéb betegségekből, érproblémákból vagy ütésből/balesetből; és tanácsos félévente-évente ellenőrizni, mert ugyan fel is szívódhat, de meg is nőhet.) 3) a homloküregben nyálkahártya-duzzanatot láttak, illetve van egy orrsövényferdülése.

Összességében a neurológus azt üzente(?) a pszichológussal, aki bevitte hozzá a leletet, hogy az orrsövényferdülést nézessük meg. És a fejfájás, szédülés, stb. nem függ össze a cisztával. Pont. Majdani MR-kontrollról nem beszélt.

Úgyhogy holnap fülészetre megyünk, beutalóért orrsövény-vizsgálatra/műtétre; kedden kardiológushoz; egyébként meg ehhez a neurológus főorvosasszonyhoz, aki csak a nyomatékos kérésünkre volt hajlandó egyáltalán elküldeni MR-re, – soha többé...