Paleokrites Creative Commons License 2018.04.20 0 0 211209

ezzel a közhelyképlettel etetik folyamatosan a hívőket... és észre sem veszik, hogy  ez a hit Bermuda háromszöge!

 

Derek Prince is jól meggazdagodott bestsellerré vásárolt könyvkiadásaiból..., ahogyan a hasonló " hitemberek "vették mint a cukrot a hívek, akik függővé váltak eme szellemi kábszertől...., hisz minden ilyen ehhez hasonló karizmás hantázó mást sem tett, mint kitaláltak sok bizonyságtételeket és felállították a képtelenségek szellemi feredőit! 

 

Mi a bűn, kérdésre, ami elválaszt Istentől..., lenne a válasz, de se füle se farka, amikor elkezdik magyarázni a TÍZ parancsolatot és beleszövik a mózesi törvényekre épített kereszténység által szabadon értelmezett próféták, apostolok, ismeretlen szerzők könyvei-írásai tanmeséit is...

 

Jól összetákolt igerészek füzérévé , mint idézetgyűjtemény aranyköpéseivé..., ami igazolvány mindenre!

 

Semmi valódi személyes Isten ismeret, de valódi szöveggyűjteményismeret értelmezésének önkéntes magyarázatainak vezérlő elveit annál inkább kezdik isteni hatósággá emelni a vallásalapítók isteni kiválasztottságakénti tekintélyt parancsolását!

 

Istenben nem hinni kell, hanem ismerni az élő Istent, persze aki nem ismer mást csak a bibliai szöveg szántóvető FSZA-k....

 

 

Mondhatnám, bűn a hazudozás, a pénzhajhászás, az emberek átverése, szolgaivá tétele, zsarolása, akár szellemileg/lelkileg kihasználása, hitetése..., saját igényekre átalakított bibliaértelmezések..., stb.!

 

Ha jól cselekszel, emelt fővel járhatsz, mondja Isten Kainnak..., a vétkek is megbocsájthatóak, hetven hétszer is... Tehát ne bélyegeljük le a másikat, se ne törjünk pálcát, mert Istené az ítélet...., ám mivel nem ismerik Istent, felállítottak egy biblikai bálványegyüttest..., ez az ő kis hivatkozási alapjuk arra, hogy megmondják a frankót mindenkinek, akik nem őket követik! :)

 

Az a két lehetőség sok esetben fonákjai is egymásnak, a bűn és az igazság, mert igazságnak lehet mondani a bűnt, bűnnek az igazságot.... :)

 

 

Előzmény: hegefeco (211207)