nj Creative Commons License 2018.04.16 0 0 22957

Akkor fussunk neki még egyszer, mert látom, hogy kicsit szelektíven olvasol, pl. a mondatok első fele valahogy elveszik! :-)

 

Ezt írtam én (kicsit kiemeltem a lényeget):

 

"Egyébként, az ugyan tény, hogy Ten Hag valóban melléfogásnak bizonyult, de azért én a játékosokat sem menteném fel..."

 

Ezt idézted te:

 

"...azért én a játékosokat sem menteném fel..."

 

Hol az eleje?

 

Nem írtam, hogy csak a játékosok, sőt, azt sem, hogy elsősorban ők, de azt azért tartom, hogy akárki is az edző, ennél azért többet kellene nyújtani, már csak a saját önbecsülésük érdekében is! Ez a tegnapi meccs is egy nagy nulla volt, ami a hozzáállást illeti és volt már pár ilyen.

Tudom, hogy te imádsz egy-két személyben megtalálni a bűnbakot, de azért ez nem ilyen egyszerű, hogy jön egy nemszeretem edző és akkor én befuccsolok.

 

"Biztos, hogy a játékosokon múlt, hogy ősszel jók voltak, tavasszal nem?"

 

Nem, nem CSAK a játékosokon, de rajtuk IS!

 

"Talán most már nem tartod annyira lehetetlennek, amit decemberben összeesküvés elméleteként elutasítottál. Ami azóta gyakorlatilag ténynek vehető, az az, hogy Bergkamp nem akart Bosznak több mindenben engedni, míg Overmars sokra hajlandó lett volna, hogy Bosz maradjon."

 

Ezt honnan tudjuk, egyébként?

 

"Boszért te sem sírtál."

 

És most sem sírok.

 

"Egyesek szerint Laudrup volt a jelöltje, bár mintha azt olvastam volna, hogy Laudrup hallani sem akart rólunk."

 

Ami nem olyan nagy csoda, miután korábban bepereltük...

 

"Ehelyett hamar a maga oldalára állította Van der Sar-t, és csak várt a visszavágás lehetőségére."

 

Ez már tiszta Keresztapa! :-)

Figyelj, engem ezek a teóriák nem érdekelnek, engem az érdekel, hogy legyen egy jó csapat, egy jó edzővel. Télen is az volt a véleményem - keresd vissza, ha nem hiszed -, hogy Keizer nem elég jó (az ő nimbusza a Feyenoord és a PSV elleni látványos rangadó győzelmeken alapult, de voltak neki is melléfogásai bőven) és nem baj, hogy kirúgták. De azt is írtam, hogy nem Ten Hag volt az első(-második-harmadik) számú jelöltem! (Egészen konkrétan azt írtam, többek között, hogy Van't Schipnek jobban örültem volna.) Csak annyit mondtam, amikor ti már az első tétmeccs előtt előre szidtátok, hogy legalább várjuk meg, hogy hogy teljesít, mielőtt pálcát törünk felette, ha rosszul, akkor én sem fogom védeni. Nem is tettem, mert nem volt rá okom.

 

"Nem hiszem, hogy Overmars belátja tévedését, és kirúgja Ten Hagot. (... ) Még egy év Ten Haggal tragédia lenne."

 

Tehát, akkor szerinted mi lesz? Kirúgják Overmarst is?

 

"Ezzel a kerettel, még a Nouri tragédia miatt elvesztett pontok ellenére is, bajnoknak kellett volna lennünk."

 

Szerintem viszont nem feltétlenül, ha megnézed a PSV eredménysorát, szerintem, ezt idén mi nem tudtuk volna hozni. Nem tudom, miért veszed biztosra, hogy ha ez nem történik Nourival, akkor azokat a meccseket biztos, hogy mind megnyerjük. Márpedig, ha nem nyertük volna meg mindet, akkor az kevés lett volna az idei PSV ellen.

 

"Hogy nem lettünk, azért főleg Overmars felelős. Különben érdekes, hogy De Boer 4-szer lett bajnok úgy, hogy nem a miénk volt a legerősebb keret."

 

Ja, kérem, akkor csekély 73-76-76-71 ponttal is lehetett bajnokságot nyerni, de az elmúlt 4 évben a bajnok 88-84-82 pontot szerzett (2009-10-ben pedig a Twente 86-ot), idén a PSV 3 fordulóval a vége előtt 80-nal áll, tehát, ha most nem dőlnek hátra, akkor ebből még akár 89 is lehet. Olyan kevés ponttal, mint amennyit De Boer idején szereztünk, ma már nem lehet bajnokságot nyerni. Annyira, hogy 2015-16-ban hiába szereztünk De Boer alatt is 82-őt, az is kevés volt, vagy tavaly a 81. Idén van 70 pontunk, tehát maximum 79 lehet (de ebben a formánkban aligha lesz). Mégis mire számítottunk?

Tudomásul kellene venni, hogy minimum 82-84 pontot kell ahhoz gyűjteni, hogy komoly bajnokesélyesek legyünk. Ez, mondjuk 26 győzelem, 8 döntetlen, 2 vereség, azaz 14 vesztett pont. És ez is csak akkor lehet elég, ha a riválisok ellen minimum 4-4 pontot hozunk. Teljesíthető ez? Persze. Viszont, ha ebből a 14 "megengedhető" vesztett pontból a bajnokság első félidejében "elhasználunk" 12-őt, akkor mégis miben reménykedünk? Hogy majd csoda történik és max. 1 döntetlen lesz tavasszal? Ez még Keizerrel sem jött volna össze, nemhogy Ten Haggal! Vagy abban, hogy a listavezető majd összeomlik a tavaszra? Ez viszont az utóbbi időben nem nagyon következett be. Tehát, alapvetően lehet engem kárhoztatni, hogy miért írom le őket már a téli szünetben, de az igazság az, hogy ha számolnátok egy kicsit, akkor rögtön rájönnétek, hogy valójában én csak reálisan nézem az esélyeinket. Persze, történhet csoda, meg minden, csakhogy az elmúlt 4 évben nem történt, tehát dőreség lenne erre számítani. Inkább kellene építeni egy stabil "84 pontos" csapatot.

 

"Az utolsó 2 évben a mi keretünk volt a legjobb, de mindig más lett a bajnok."

Ez minimum véleményes, de egyébként is: mire megyünk az ilyen hangzatos kijelentésekkel?

 

"Persze az is számított, hogy akkor még volt Cruijff, aki nem engedte, hogy a klub viharjainak hatása legyen az első csapatra."

 

Nem engedte? Miért, mit tett ő ennek érdekében?

Előzmény: Gyenyi (22956)