Egyébként szombaton megküzdöttem az általad leírt Klub Saison főzésével. Dupla adagot próbáltam. Első művem.
Annak rendje és módja szerint szűrés közben összerogyott a szűrőágy tartó háló.
Alá volt támasztva, de mégis. Sok volt neki a kiló:(
Pedig sejtettem, de mégis, bíztam benne, hogy elbírja.
Lehet, hogy tovább próbáltam szűrni, mint kellet volna, de alig akart tisztulni a lé.
Így aztán előkerült a tartalék előszobai függöny és így azon is átszűrve, kiáztatva, vegyes módszerrel nagyjából sikerült befejezni.
Gondolom a sok lotyálás miatt gyengébb lettt a máslás. OG-nek 11°Ballingot mutatott a fokoló.
Nem lesz egy erős sör. Ezt is úgy sikerült kihozni, hogy másfél órát forraltam a komlóval, így lett 11 liter
Egy nap gondolkozás után második nap el kezdett forrogatni. Nem nagy intenzitással, csak csendeskén.
22°C fokon kezdtem az erjesztést. Emeljem a hőfokot később? Most 2 napos.
A szűrő