kardosur Creative Commons License 2018.04.16 0 0 25547

Egyébként szombaton megküzdöttem az általad leírt Klub Saison főzésével. Dupla adagot próbáltam. Első művem.

Annak rendje és módja szerint szűrés közben összerogyott a szűrőágy tartó háló.

Alá volt támasztva, de mégis. Sok volt neki a kiló:(

Pedig sejtettem, de mégis, bíztam benne, hogy elbírja.

Lehet, hogy tovább próbáltam szűrni, mint kellet volna, de alig akart tisztulni a lé.

Így aztán előkerült a tartalék előszobai függöny és így azon is átszűrve, kiáztatva, vegyes módszerrel nagyjából sikerült befejezni.

Gondolom a sok lotyálás miatt gyengébb  lettt a máslás. OG-nek 11°Ballingot mutatott a fokoló.

Nem lesz egy erős sör. Ezt is úgy sikerült kihozni, hogy másfél órát forraltam a komlóval, így lett 11 liter

Egy nap gondolkozás után második nap el kezdett forrogatni. Nem nagy intenzitással, csak csendeskén.

22°C fokon kezdtem az erjesztést. Emeljem a hőfokot később? Most 2 napos.

 

A szűrő

 

 

Előzmény: acerola (25546)