Nibiru Creative Commons License 2018.04.14 0 0 175830

Még nem kezdtem bele a kis Graef alátétezésébe, mert millió dolgom volt és amúgy is csak jövő hét elején lesznek meg a nyomásfokozó nélküli szűrőim, gondoltam elhasználom az utolsó két őrölt csomag kávét.
Az első amihez nyúltam, nagy csalódás volt. Lavazza Crema e Gusto. Gyönyörű crema, kellemes illat, viszont csak némi kesernyés, üres kávés íz semmi olyasmi amiért kávézni érdemes. Pedig ezt kifejezetten karos gépekhez csinálják. 

Ha netán valami gond akadna a darálómmal bármikor, melyik az az őrölt kávé amit - nyomásfokozós szűrővel persze - ideiglenesen érdemes megpróbálni szerintetek? Csak úgy kíváncsiságból kérdezem, meg mert egy ismerősömnek pont egy ilyen Delonghi-ja van mint nekem és nem akar darálót venni egyelőre legalábbis, viszont valami iható őrölt kávét keres az alapgéphez én meg nem igazán tudtam neki mit mondani, mert csak hármat próbáltam ki eddig, ami közül pont egy noname 100% arabica volt viszonylag iható  (valami akármi gold, már nincs meg a csomagja), az említett Lavazza nem ízlett és a Segafredo  Intermezzo sem annyira, bár jobb volt mint a Lavazza. Van egy Segafredo Moka is még a szekrényben amit nem bontottam ki. Ezeken kívül csak olyan kávét kóstoltam amiket a késes darálómmal kaszaboltam, de azok mind jobban ízlettek a kaszaboltság ellenére mint az eddig kipróbált bármelyik őrölt csomagolt. Nem hiszem el, hogy ne legyen legalább egynéhány közepesen jó őrölt kávé a piacon de nem vagyok otthon ebben.