kardosur Creative Commons License 2018.04.14 0 0 25539

Köszönöm a bátorítást ;) :(

 

Iskolában már nem szeretném tanulni, meg már el is múltam 40+, de a magyar kiadású könyvek megvannak, a Sörfőzés otthon, egyszerűen is. Lapozgatom is őket nap, mint nap.

Meg a senevelést is olvasgatom.

 

Elsőre szeretnék minden betartani, amit a receptekben írnak. Ha nem lesz jó egy sör, nem foghatom másra.

Ezért is kérdeztem, hogy mi lehet az célja az Ale sörhöz Lager élesztő használatának, felsőerjesztésű hőfokon.
Gondolom akkor is lehetett már kapni US05, m44 élesztőket.

 

Bár most értem oda az olvasással, hogy:

"Magasabb hőmérsékleten a kelleténél hevesebb erjedés folyik, ami túlságosan észteres, gyümölcsös aromájú söröket eredményez. Ez persz egyes söröknél nem hiba, hanem kifejezetten követelmény."

 

Lehet, hogy ez volt a cél, hogy láger élesztőt tettek az ale sörhöz?

 

 

Előzmény: latam (25537)