Bozda Creative Commons License 2018.04.06 0 0 7898

Sziasztok!

 

Most jöttünk vissza, a tavaszi szünetet töltöttük kint. Sok információhoz jutottam itt, így én is igyekszem pár dolgot leírni.

 

Utazás. Bocs, ez picit hosszú lesz. :(

Szinte rémálom volt. Air France-ra foglaltam még tavaly novemberben. Ez volt az egyetlen opció, mert kötött volt a kiutazási időpont is és a hazaút is. És ez volt az egyetlen elérhető "connected flights", de egyébként az ára is elfogadható volt. Viszont utazás előtt pár nappal kaptuk a levelet, hogy Air France sztrájk lesz. Nem akartuk átfoglalni, mert az mind-mind veszteség lett volna. Másnap jött a hír, hogy nem csak Air France sztrájk, de általános francia sztrájk is lesz... (túl sok nekik a 36 órás munkahét...) Az előző nap pont a mi időpontunkban induló járatot törölték, a mi napunkon szerencsénk volt, mert akkor pedig a hajnalit. Így végül - végigparázva a hetet - de el tudtunk indulni.

Azt hittük megúsztuk, de a visszafelé napokra is sztrájkot hirdettek. Azt gondoltuk nem lesz gond, mert az on-line check-in-t még engedte, de aztán hajnalban jött a levél, hogy törölték a Párizs-Bp. járatot. Másfél órás telefonálgatás (ahelyett, hogy még élvezni tudtuk volna az ottlétet) után sem tudtak segíteni. A max annyi volt, hogy maradjunk még egy napot, s valahogy New Yorkon vagy Madridon keresztül több átszállással hazahoznak. Ez nekünk nem volt opció, nem tudtunk még egy napot maradni. Hiába láttuk, hogy más légitársaságoknál van hely Párizsból Pestre, nem akarták azokra átfoglalni. (Nyilván ez nekik pénz...) Végül úgy döntöttünk, hogy Párizsig mindenképp eljövünk, legalább Európában legyünk, innen jobban lehet intézkedni. Itt jött aztán a hosszas dolog, nem akarom részletezni, hosszú lenne (de volt olyan opciójuk, hogy 3-a helyett majd 8-ára foglaljunk át!! WTF??). Végül Austrian-nal el tudtunk jönni Bécsbe, oda pedig kijött értünk a barátom...

 

Transzfer. A szálloda honlapján foglaltuk a szálloda szolgáltatásaként. Ingyenes volt oda is, vissza is. Időben volt, OK volt vele minden. (A szobákat is a szállodánál direktbe foglaltam, sokkal kedvezőbb volt, mint pl. Booking-on!)

 

Szállás. A Palladiumban voltunk. Alapvetően panaszom nem lehet, szép volt, jó volt, amolyan karibi 5 csillag :) Sok hiba volt a szobákban, volt, amit meg tudtak csinálni volt amit nem. De macerásabb lett volna költözni, meg jó helyen is voltak a szobák, így hát inkább kompromisszumot kötöttünk. De összességében jó volt, élveztük nagyon. A kaja nagyon nagy választékú, de minden nap ugyanaz. A 4. napra, már mindent megkóstoltál. Mi egyszer elmentünk az egyik tematikus étterembe (Argentin), az felejthető volt. De sokszor kihagytuk vagy az ebédet, vagy a vacsit, hisz nem akartuk, hogy a kajálásról szóljon a nyaralás. Ha éhesek voltunk, mindig volt valamit enni, de ha nem, akkor csak azért nem mentünk el ebédelni vagy vacsorázni, mert vacsoraidő van.

 

Időjárás. Alapvetően sütött nap, de felhők is voltak. És minden nap esett is, volt, hogy 5 percet, volt, hogy egy órát. De nem volt zavaró egyáltalán, ez minket semmiben sem akadályozott.

 

Kirándulások. Voltunk Saonán, Jeep safarin és Delfinezni. Mindegyiket élveztük, mindegyiknek más volt a bája. Mindegyiket Gustavo csapatával intéztük. Bár Gustavo 500 km-re lakik innen, s egyszer se találkoztunk vele, de mindent mindig szinte azonnal intézett, reagált ha kellett. Kellett kompromisszumokat kötnünk itt is, de mivel nyaralásról volt szó, ezért nekünk ezek mind belefértek, lazák vagyunk :). A túrákat Dani és Eszter vezette, kedvesek, aranyosak voltak.

 

Remélem segíteni tudtam, ha van kérdés, igyexem megválaszolni :)