svedmalac Creative Commons License 2018.04.05 0 0 2917

Szerencsére mindig előbukkan egy kacsás kolléga (sajnos csak akkor, ha baj van, de legalább felbukkan), és a gondok is néha komplikáltabbak az öregedések miatt is és a kezdődő generációváltással is. Arra gondoltam, hogy el kellene kezdeni egy megyénkénti vagy régiónkénti összeírást, ami két dolgot takarna:

1. Tudjunk róla, hogy megyénként kb. mennyi kacsa van, mennyiről tudunk, van-e olyan ismerős akinek van, stb... (az is érdekes lehet, hogy van kacsa, de "nincs")

2. Érdemes lenne lassan összeírni azt is, hogy kik azok a polgártársak, akik valamilyen szintű (legyen A,B,C pl.) szervizelésben jártasak, esetleg hajlandók lennének foglalkozni egy kacsával (persze meló meg egyebek mellett, ehhez igazodva) az olajcserétől elkezdve az utóbb említett kormánymű vagy akár még bonyolultabb dolgokig.

 

Az ok:

Kihalófélben van tényleg a jármű (10 évvel ezelőtti utcai látványhoz és találathoz képest), egy olyan kocsi, mely a kisebb pénzűek járgánya volt elsősorban.

Jó lenne, ha ez utóbbi minél tovább így is maradna és nem kellene csilliókért "szakemberhez" fordulni segítségért.

Sokszor épp ezért jön valaki e fórumra, de ez sokszor csak elméleti segítség, csináld ezt, meg azt. (Ez is fontos és köszönet minden ilyenért természetesen!!!)

Azokat az embereket lenne jó egybe összegyűjteni, akik hol ebben, hol abban konkrétan, fizikailag is tudnak mit tenni az autókért.

Az utóbbi éveket olvasva egyre több szükség lenne rá és egyre kevesebb szaki foglalkozik vele.

Szóval amíg nem válik drága autóvá, mint minden társa, addig léphetnénk!

 

A jó szándék vezérel és az, hogy ha lehet, ne kelljen minden időmet a kacsa köré szervezni.

Természetesen jól érzem magam, amikor szeretgethetem és szerelgethetem kedvemre, de közben dolgozok, másik autó is van, amivel törődni kell, lakás, gyerek, stb.

De emellett fontos családtag és ha gáz van, rögtön jár az agya az embernek, hogy na ezt most épp ki fogja megoldani vagy ki fog segíteni?

Szerencsére itt Szhelyen 2cvtech (Norbi) kéznél van és szerencsére '89-es "fiatal" kacsám van (bár sajnos épp a rengeteg egyéb dolgom miatt alig találkozunk), de nyilván tőle sem elvárható az éjjel-nappali elsősegély... :-)))

Most ugye kiderült, hogy répcelaki kolléga is van (számomra derült ki), neki is lesznek tapasztalatai, vagy már van rengeteg, stb.

 

Ha van vélemény, jöhet nyugodtan ilyen is, olyan is, de valamiféle adatbázisra szerintem szükség lenne, főleg amatőr, fél profi és profi hozzáértők valamiféle "listájára"...