Orsó Borsó Creative Commons License 2018.04.03 -1 0 6248

Szia, Sziasztok :)

 

Elkezdtem összeállítani őszi malukui utazásunk tervét (bruttó 20 nap), ebben szeretnék egy kis segítséget kérni tőletek.

 

A kezdeti terv, hogy északon indítanánk Ternate-Tigore-(Halmahera?) vonalon, ami után átrepülnénk Ambonba és onnan Banda szigetek, majd Seram & Lease szigetek / Kei szigetek

 

A kérdéseim, hogy

 

1. Mindenképp szeretnénk túrázni egy 2-3-max 4 naposat, erre van ajánlásotok? Szívesen másznánk hegyet, vagy még szívesebben ismerkednénk meg a helyi törzsek egyikével, de nem tudom, hogy ennyi nap alatt ez kivitelezhető-e. Első keresgélésekre a Huaulu törzs nagyon izgalmasnak hangzik, de sehol nem találtam arra vonatkozó infót, hogy hány nap elérni hozzájuk, túravezetőt pedig pláne nem. Seram helyett a másik opció Halmahera lenne, de ha lehet, erről még kevesebb információ van a neten.

 

2. A másik fix pontunk a Banda szigetek, erre szerintetek hány napot érdemes szánnunk?

 

3. A fenti útvonalterv egyelőre tényleg csak egy skicc, ha ilyen formában nem teljesíthető a szigetek közti utazási idő miatt, akkor nem ragaszkodunk hozzá. Szerintetek A fenti két programon kívül mi az, amit mindenképp érdemes beemelni a programba, és mi az, ami a szűkös időkeret miatt inkább kihagyható. Érdemes-e pl elrepülni a Kei szigetekre, vagy hasonló élményt ad egy Lease, ami könnyebben kombinálható egy esetleges Seram túrával.

 

4. Nagyon szívesen vennénk kontaktokat és ajánlásokat túravezetőre, guidera, segítőkész helyi szállásadóra, illetve bármi olyan programra, amivel jó tapasztalatotok van.

 

 

Előre is nagyon köszi minden tanácsot, hozzászólást :)

 

O