_juno_ Creative Commons License 2018.04.01 0 1 17792

Ja látom, szaporodtak a hozzászólások..itt a tavasz, durvul a reflux ;) Kitartást mindenkinek. Van, akinek ilyenkor kell a gyógyszer, amúgy nem, ezen sem szabad meglepődni, orvosok mondják.

 

A stresszre kenésből, "ne görcsölj rá"-ból meg elegem van, láttam, megint előkerült. 2 hetes szuper nyaraláson vagyok túl, jó állapotban indultam, 2-3. napon tipikus tavaszi front volt viharral, majd hirtelen visszamelegedés (+pont a hormonjaim bekavartak), olyan sz*rul lettem, hogy ihaj, egyszerűen mintha eltűnt volna teljesen az (esti) gyógyszerem hatása, émelyegtem, evés után rohamot kaptam. Daedalon+Xanax kombóval tudtam csak aludni, mindegy, hogy új motilitásjavítót kaptam pont és egész jól ettem már, az ilyen az beüt. Szerencsére volt nálam ppi rágótabletta, két nap után meguntam, és egy negyedet tördelni kezdtem abból is az apo-famotidin mellé, onnantól kezdve már újra élvezni tudtam a nyaralást, minden OK. Ilyen a tavasz, kész :)

 

Egyébként akinek csak most jönnek elő a panaszai, amúgy nem szokott gond lenni, azoknak lehet egyszerűbb átvészelni ezt az időszakot Quamatellel vagy apo-famotidinnel vagy ilyesmivel, és nem beleugrani egyből a ppi-be. Hamar felírják, de sokaknak csak a szívás van vele.

 

Szódabikarbónás gargarizálás-nyelegetés meg felejtős, ósdi módszer, terápiának ajánlani gáz, hat kb. fél óráig, aztán hosszabb távon csak fokozott savtermelést okoz. Ott a Venter granulátum meg a Gaviscon szirup (abban is van savkötő, de nem az a lényege), sokkal hasznosabbak.

 

Paleo stb. diéta általában azért működik a refluxosoknál, mert (nem mindig, de sokszor) kevesebb szénhidrátbevitellel jár együtt, az pedig a refluxnál előny. A CH sajnos nagy ellenség ilyen szempontból. Maga a paleo önmagában bullshit, megfelelő elemeit vagy irányát kiragadva jó.