SoyJudit Creative Commons License 2018.03.29 0 0 17785

Sziasztok,

Sajnos én is a refluxosok táborába tartozom és eléggé el vagyok keseredve, meg vagyok ijedve.

 

A tüneteim januárban kezdődtek, igazából először abban nyilvánult meg, hogy a torkomban volt olyan érzésem, mintha tele lenne hajszállal.

Aztán elkezdődött az influenza szezon, én pedig nagy dózisban elkezdtem C-D-E vitamint enni, meg Echinácia cseppet inni éh gyomorra, gondolom ez sem segített, így februárra már további tüneteim is voltak, mint rekedtes, fátyolos hang, köhécselés, krákogás, illetve olyan érzés, mintha vmi hátrafelé folyna a garatomon. A háziorvos Noacidot írt fel, azt szedtem 1 hónapig napi 1 db-ot. A gyógyszer mellett Salvus vízzel, illetve fehérakácvirág teával próbálkoztam. Valamit javultam, de nem sokat.

Aztán eljutottam a gasztro dokihoz, és múlt hét pénteken átestem a tükrözésen. Megerősítést nyert, hogy Reflux, nyelőcsőgyulladás nélkül.

Azóta -tehát 1 hete- új gyógyszert szedek napi 2x1 Esomeprazol Sandoz 40 mg, 2 hónapig kell szedni. Egyelőre nem érzek változást, sőt mintha ezt a garat folyásos dolgot jobban érezném.  

Van valakinek tapasztalata ezzel a gyógyszerrel? Általában az ilyen típusú gyógyszerek mennyi idő múlva fejtik ki a hatásukat? 

Most aloe vera gélt fogok elkezdeni kiegészítésként, hátha segít.

Amúgy nekem az a problémám, hogy kicsit olyan megfoghatatlan ez a betegség. Egymásnak teljesen ellentmondó dolgokat olvasok folyamatosan a táplálkozással kapcsolatban. Pl. tejtermék jó/nem jó, citrom jó/nem jó, rágózás jó/nem jó. Amit megfigyeltem, hogy a túrókrém az jól esik amikor nagyon érzem ezt a garatos folyást.

 

Szóval teljesen bizonytalan vagyok, viszont kezd pszichésen is megviselni, hogy nem érzek javulást :(