isabellee Creative Commons License 2018.03.27 -1 0 84725

Miből gondolod, hogy az úgy történt, ahogy a Bibliában szerepel?

 

Mert megtapasztaltam, hogy a Biblia alapjan elt elet a helyes elet.

 

Az üldözött vallás mennyi idő alatt emelkedett a világi hatalmak fölé, és halmozott fel irgalmatlan vagyont?

 

Nem tudom, hogy ez alatt mit ertesz. A "2000 ev alatti vagyon felhalmozas" inkabb pozitiv jel, mint negativ. Ha nem lenne semmi vagyon, akkor azt jelentene, hogy az egyhaz vezetoi, tagjai, mindent szetloptak, es nem maradt penz valami maradandot letrehozni. Masreszt, sok muvesz jelentosen hozzajarult pl. a Vatikan letrehozasahoz. Aztan ott voltak a sok onkentesek, vagy adakozok. Amikor katolikusok (vagy mas keresztenyek) megerkeztek egy uj helyre, akkor templomokat epitettek. Azert, mert fontos volt nekik a kereszteny hit es a templomba jaras. Egyes templomnak most magas lehet az eszmei erteke, tehat sokat er, de nem azt jelenti, hogy valamifele "osszeharacsolt vagyonbol" volt. (muveszek munkaja, onkentesek munkaja, adomanyozasa, stb.).

 

Masreszt, szerintem vannak most is csoportok, szervezetek, csaladok, bankok, stb. akiknek sok, vagy esetleg nagyobb vagyonuk van. Akkor ok is gyanusak?

Vannak, akiknek a nagy vagyona semmifele hasznot nem hoz masoknak, a katolikus egyhaz "irgalmatlan vagyona" (ha mar igy fejezted ki magad) hozott es hoz. A katolikus egyhaz vagyona masok javara van - gondolj egy-egy bazilikara, templomra, stb. Vagy a katolikus segely szervezetekre.

Előzmény: Mustkeatly (84634)