vfo Creative Commons License 2018.03.24 0 1 210395

"... bolond lennék, ha a lányom más feleségekkel osztozna egy férjen; vagy csak azért nem, mert a törvények büntetnék. Ha valaki nem hajlandó az édeni egy férfi-egy nő szövetségre, az távozzon, minél messzebbre!!! "

 

Ne rakjál hozzá az Íráshoz olyat, ami nincs benne. Ha a Bibliában nincs tiltás a többnejűségre, akkor azt szabad. Lásd a hit hősei jó részének életét, pl. Dávidot. De lehet mást is elősorolni.

 

Más a bibliai elv és más az adott társadalomban elfogadott gyakorlat. A két dolog eltérő. Ha kevered a kettőt és bibliai elvnek tekinted a monogámiát, akkor eretnek vagy, mert hozzáteszel az Íráshoz.

 

Ehhez igazodj:

 

Jel 22:18 Bizonyságot teszek mindenkinek, aki e könyv prófétáló beszédeit hallgatja: „Ha valaki hozzátesz ezekhez, az Isten is rárakja arra e könyvben megírt csapásokat,

Jel 22:19 ha valaki elvesz e prófétáló könyv beszédeiből, annak részét az Isten is el fogja venni az élet ligetéből, és a szent városból, azokból a dolgokból, melyek e könyvben megírattak.” (Csia ford.)

 

Vagy szó szerint érted az Írás beszédeit és engedelmeskedsz, vagy a szektád konszenzus-ortodoxiáit helyezed előbbre. Utóbbi esetben az Írás szól ellened.

Előzmény: puntooo (210388)