Törölt nick Creative Commons License 2018.03.22 0 0 4521

 

Miért is....? :)

 

Ezért:

 

Életükben mindennapivá váltak a részeg orgiák, az ellenségeskedések, a verekedések, és gyilkosságok. Ennek köszönhetően a népesség gyorsan csökkent. Végül az eredeti alapítók közül már csak egyetlen ember, Alexander Smith maradt meg, tahiti asszonyokkal és félvér gyerekekkel körülvéve. 

    Egy napon Smith egy ütött-kopott öreg hajós ládában felfedezett egy Bibliát. Ahogy olvasni kezdte a könyvet, megismerte a Teremtő Isten akaratát és szeretetét. Amit olvasott, megváltoztatta. Az Isten Beszéde elérte, hogy nemcsak gondolkodása, de egész életvitele is gyökeresen átalakult. Maga köré gyűjtötte az asszonyokat és a gyermekeket, s elmondta nekik felismerését és a teljes megváltozás új tapasztalatait. Egyre többen fogadták ezt el tőle, s végül a közösség a szó (eredeti), bibliai értelmében, kereszténnyé lett. A betegség, a bűn, az analfabétizmus és a részegeskedés gyorsan csökkenni kezdett, s a kis település élete fellendült. 

    Csaknem 20 évvel később egy amerikai hajó kötött ki a sziget partjainál. A tengerészek nagy meglepetéssel hallották az angol beszédet. A hajó egy megvalósult utópia hírével tért vissza – egy szigetével, ahol az erkölcsi normák olyan magasak voltak, mint sehol máshol a világon, s az élet tiszta és boldog, olyan, amilyet csak kívánhatna magának az ember. 

 

http://www.csorna.siteset.hu/index.php?m=19746

Előzmény: Paleokrites (4520)