azertis.mathias Creative Commons License 2018.03.22 0 0 84968

Nem vékonyabb, de kb 40mm mélyre tudtam bevésni a falba és úgy nyugodt lelkiismerettel csak 23-as csövet tudtam belerakni. Ezért is kérdeztem, hogy vajon behúzható-e oda az 5x10.

Megtehet ilyet a szerelő (legálisan), hogy 6-ost húz be, amikor 10 az előírás? 

 

Köszönöm, ez a villanyóra szekrény + kieg. doboz jó ötlet, bár lehet, hogy első körben nem szabványosítanék, mert sok teendő (költség) van még hátra, de ami eredetileg volt villamos hálózat - kb 0,8-as alu vezetékek kátrány szigeteléssel föld nélkül és az egész épület egy áramkörön, kivéve a fürdőt, ahova valószínűleg kb 10-30 éve elvittek még egy, szerencsére már földelt áramkört és a vezéreltet, szintén földelve. Ekkor szúrhatták le a földelőszondát is.

Ennek ellenére a mosógépen kívül minden az aluvezetékes hálózaton volt, a porszívó, a sütő, mikró, stb. Így nem akartam beköltözni gyerekekkel. 

Szóval lehet, hogy egyelőre csak a meglevő 16-ot bővíttetném 25-re, ezt még ha jól tudom berakják a meglevő faszekrénybe és amikor kicsit összeszedtük magunkat akkor költeném rá azt a +150-200-at ami a bővítés, szabványosítás stb. Viszont a kábelezést úgy akarom megcsinálni most, hogy ahhoz ne kelljen egy jó darabig hozzányúlni, akkor sem, amikor bővítek.

 

Mi az, amire érdemes bővíteni, ha már hozzáfogok? 32? 3x10? 3x16? 3x20?

Egyelőre nincs tervben full elektromos tűzhely vagy elektromos fűtés, de lesz műhely hegesztéssel, fúrással, fűrészeléssel, kerti gépek, nagy porszívó, hajszárító, mikró, vízforraló, villanysütő a gázlap alatt, stb.  

 

Köszönöm!

Előzmény: Mekk Elek ezermester (84959)