vfo Creative Commons License 2018.03.22 0 1 210327

"És magad mondád, hogy akkor havonta 2 gyűjtés volt. Most 8, és a tagok közül számosan kerültek a 30 év ezelőttinél sokkal jobb anyagi helyzetbe."

 

Tudod, a statisztikai adatok tényeket tükröznek. Azok fényében hazugságot állítasz.

 

Én soha nem sajnáltam pénzt, időt, odaszánást a hágyé ügyeire: alapítottam és vezettem gyülekezetet Kalocsán, közben vezettem házicsoportot Budapesten, közben meg N$ személyi és külügyi titkára voltam, ennyi feladatkör mellett fityingekért. + volt 2 másik világi munkahelyem is. Ezen időszak során született 3 gyerekem, albérletbe. Aztán, mivel kettő asztmás lett, az akkori viszonyok között szerény összegért béreltünk majd' 3 évig egy házat a Zsámbéki medencében, ahol BP. körül legjobb a levegő. Később, ahogy a gyerekek jobban lettek, visszaköltöztünk BP-re, a 16. kerületbe, a Bornemiszától nem túl távol, szintén albérletbe.

 

Mindeközben végeztem a fenti ténykedéseimet, eltartottam a családot, mert a feleségem közben két diplomát szerzett, hiszen GYED-en, meg főállású anyaságon megtehette, amely pénzügyi hozzájárulása persze vastagon nem fedezte a létfenntartást. 

 

Nem tudom, miféle okoskodásokat találsz ki, de a tettek szintjén arról tudok neked beszámolni, hogy a hágyé bővölködés-teológiája a gyakorlatban, a saját életemben, minden odaszánás és hit ellenére nem működött. Azt láttam, másnál sem, viszont a hurrá-optimizmus és a képmutatás vastagon ott volt a fejekben.

És ha valóságosan működne mások életében is, akkor a hágyében az egy négyzetméterre eső multimilliomosok száma meghaladná a magyar átlagot. De hát ez - már csak az adófölajánlások összegéből számolva is - irreális, kivéve ha a hágyések száma túlnyomórészt adócsaló. Ami bűn, ugyebár.


Arról is tájékoztatlak, hogy a hágyéből való távozásom után a szakmámban kaptam olyan munkákat és elismeréseket, melyek oda vezettek, hogy emberileg és anyagilag elismerésre leltem és készpénzért, egy összegben vehettem egy vadiúj zuglói lakást. 

Előzmény: puntooo (210317)