parsifal hendrix Creative Commons License 2018.03.21 0 0 4560

maigret provance-i nyulat vacsorázott. Felesége nagyon jól főzött de most különösen igyekezett, mert látta, hogy férje napról napra gondterheltebb. Lám most is kedvetlenül eszik. Csak tologatja a tányéron a kaját. Látszik rajta, hogy legszívesebben máris rágyújtana kedvenc abruzoi pipájára. Kanttal viaskodott már napok óta. Na nem a kategórikus imperatívusszal.  Nem is a Naprendszer kialakulásával. Hanem a kanti mondatokkal. 1o oldal, 2o mondat. Miféle sötét erők késztették Kantot ezen bűn elkövetésére? A vallási életbe ágyazott társadalmi lét? A pietizmusba ágyazott gyerekkora? A tudatalatti miféle hatalma. Természetesen már régóta pipázik, egy üveg rajnait már legurított. Fölállt, odament a könyvespolchoz, és megkereste az egyik Vígotszkíj könyvét. Gondolkodás és beszéd. Alapmű. Annyira, hogy a szőke hangú, liberális kommunista fiatalkori halála után fél évszázaddal a milka bőrbe bújt szörnyek között bújkáló Piaget még mindig vitatkozott vele. Gondolkodás és írás. Az írás szabályai -na nem a grammatikaiak, hanem a társadalmiak. Az intézményesített szabályok. Az intézmények szabályai. Leemelte Ryle könyvét az intézményekről. Mit jelent egy egyetemi intézmény? Egy teológiai? Egy filozófiai? Mi visz rá egy embert, hogy 1O soros mondatokat írjon? Írások és emberek. Egerek és emberek. Filozófiák és emberek. Mindenki olyan filozófiát választ, ami a személyiségéhez illik. Feltéve, hogy  van választék. 

Az agy csakra és az izom csakra kapcsolata. Az agy csakra és az alhasi csakra kapcsolata. Csakrák, kapcsolatok, erők, gátlások, törekvések.

A kisújszállási dublini kerület nyelvszokásai. Szomorú trópusok. Vidámak. A végtelenségig meghülyült XXI. századi weimariak.

Fehér egerek, vörösek, sárgák. Algernon. A dublini kerülettől nem messze van az Alexander platz. Pár villamosmegálló a börtöntől. És onnan a Frauplan már csak 15 perc.

Marlowe összecsapott egy ham and eggset, rágyújtott és két kávé után piált. Nézte a sakktáblát, Botvinik híres meccsét de gondolatai messzi jártak. Königsbergben. Kritik der reinen Vernunft. Ha ezt megfejti, akkor könnyebb lesz megtalálni Hendrix apját, aki valahol Angkor környékén erről tartott előadásokat.

  Paul Kossoff-Tuesday Morning Piano Jam

  https://www.youtube.com/watch?v=pvXjQC-kEP4

gitárok, dobok, zongorák, sikolyok, sírások.